Office 365 -uhreja Suomessa ainakin 50 – poliisi kehottaa välttämään virheen

Julkaistu:

Office 365 -huijaukset
Office 365 -huijausten mittasuhteet käyvät vähitellen selviksi. Samaan aikaan uhrit saattavat menettää arvokasta todistusaineistoa, jos he eivät ole varuillaan.
Keskusrikospoliisi kertoi torstaina tutkivansa lukuisia verkkohuijauksia, joissa kaikissa on yhteisenä nimittäjänä Microsoftin Office 365 -toimisto-ohjelmisto. Jo noin vuosi sitten alkanut yrityksiin kohdistuva huijauskampanja jatkuu edelleen vahvana. Poliisin mukaan tahti on peräti yltymässä huolestuttavassa mitassa.

– Suomessa Keskusrikospoliisissa ja eri paikallispoliisin yksiköissä on tutkittavana yhteensä noin 50 jutun vyyhti. Ilmoituksia poliisille on tullut yhteensä noin sata, mutta osan ilmoituksista poliisi on saanut niin myöhään, että tapauksista ei ole enää lokidataa saatavissa eikä niistä saaduilla tiedoilla siksi pääse tutkinnassa eteenpäin, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Leponen tiedotteessa.

Poliisi toivookin, että yritykset ilmoittaisivat vahingoista matalalla kynnyksellä ja mahdollisimman nopeasti. Uhrin on syytä varmistaa, että huijausten todistusaineisto ei pääse katoamaan palvelimilta. Käytännössä organisaatioiden on tiedettävä, mistä tarvittava palveluun liittyvä lokidata löytyy ja kuinka kauan se säilyy tallessa.

Rikosilmoituksen voi tehdä joko sähköisesti netissä tai marssimalla poliisiasemalle.

Office 365 -huijausten perimmäinen tarkoitus on usein tehdä vääriä maksupyyntöjä huijattujen työntekijöiden nimissä, mutta myös teollisuusvakoilu on mahdollinen motiivi. Vahingot suomalaisyrityksille ovat tässä vaiheessa ainakin 1,3 miljoonaa euroa. Suurta osaa tapauksista on tuskin edes ilmoitettu poliisille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt