NRK: Nokia-puhelin lähetti säännöllisesti tietoja kiinalaiselle palvelimelle

Nokia-puhelin lähetti tietoja Kiinan valtion teleoperaattorille.

HMD Globalin Nokia-puhelimet valmistetaan Kiinassa. Kuvassa Nokia 7.1 -puhelin.

21.3.2019 11:00 | Päivitetty 21.3.2019 11:17

Nokia 7 Plus -matkapuhelin on välittänyt tietoja kiinalaiselle palvelimelle, kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK. Uutisen mukaan puhelin lähetti säännöllisesti datapaketin, joka sisälsi tietoja esimerkiksi puhelimen sijainnista sekä puhelimen sarjanumeron ja SIM-kortin numeron.

NRK:n selvityksen mukaan data siirtyi Kiinan valtio-omisteisen China Telecomin palvelimelle.

Puhelimia valmistava HMD Global myöntää NRK:lle, että osan 7 Plus -puhelimista on havaittu lähettävän dataa Kiinaan. Yhtiö kertoo lähettäneensä päivityksen puhelimen omistajille, jonka pitäisi korjata asia.

NRK:n mukaan Suomen tietosuojavaltuutetun toimisto harkitsee tutkinnan aloittamista.

Asiasta Suomessa kertoi ensimmäisenä Yle.

Tapaus on kiusallinen Nokia-puhelimia lisenssillä valmistavalle, Espoossa pääkonttoriaan pitävälle HMD:lle. Yhtiö on pyrkinyt profiloitumaan korkean tietoturvan puhelinvalmistajaksi ja ylpeilee sillä, että se julkaisee tietoturvapäivitykset puhelimiinsa hyvin ripeästi.

HMD:n puhelimet valmistetaan Kiinassa. Entisten Nokian johtajien perustama HMD Global sai Nokialta vuonna 2016 lisenssin valmistaa ja myydä puhelimia Nokian nimellä 10 vuoden ajan.

Nokia 7 Plus oli HMD Globalille merkittävä hittipuhelin, joka nousi myyntilistojen kärkeen monessa maassa ja sai useita palkintoja. Laitteessa yhdistyivät iso ruutu ja kohtuullinen hinta.

Artikkelia on täydennetty

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?