Päivititkö jo Chromen? Selaimeen hyökätään häijyllä aukolla

Julkaistu:

Chrome-selain
Google korjasi Chrome-selaimestaan vakavan haavoittuvuuden.
Google julkaisi viime perjantaina pienen päivityksen erittäin suosittuun Chrome-selaimeensa. Päivityksen mukana tuli korjaus vakavaan haavoittuvuuteen, josta Google kertoi vasta tiistaina.

Asiasta uutisoi muun muassa 9to5Google. Haavoittuvuus koskee toimintoa, joka sallii verkkosivustojen lukea paikallisia tiedostoja. Pahimmillaan tämä haavoittuvuus päästää kaappaamaan tietokoneen haittakoodin avulla esimerkiksi houkuttelemalla uhri ansoitetulle verkkosivulle. Aukkoon alettiin hyökätä jo ennen korjauksen valmistumista.

Google haluaa kaikkien Chrome-käyttäjien päivittävän selaimensa Windowsissa, Macissa ja Linuxissa.

– Ja vakavasti, päivittäkää Chromenne...niin kuin tällä minuutilla, Chrome-asiantuntija Justin Schuh hoputti Twitterissä.
On varsin mahdollista, että käyttäjillä on jo uusin versio. Tämän voit tarkistaa itse selaimen Tietoja Chromesta -sivulla. Jos siellä lukee 72.0.3626.121, selaimesi on ajan tasalla. Muussa tapauksessa voit tällä sivulla käynnistää päivityksen ja suojata itsesi aukolta käynnistämällä selaimen uudestaan päivityksen asentamisen jälkeen.

Myös Chromen Android-versio on päivitetty. Avaa Android-puhelimessa Google Play -kauppa, ja katso lukeeko Chrome-sovelluksen kohdalla Päivitä. Jos lukee, paina nappia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt