Facebookin Mark Zuckerbergin lupaama työkalu historian poistoon tulee tänä vuonna - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Facebook-pomon lupaama rikkalapio tulee sittenkin – ja saattaa jopa toimia

Julkaistu: 1.3.2019 16:00

Mark Zuckerbergin viime vuonna lupaamalle historiatyökalulle annettiin uusi aikataulu, CNBC kertoo.

Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg kertoi kummia yhteisöpalvelua vaivaavien valtavien tietosuojavahinkojen alla viime vuonna: Käyttäjät saavat työkalun selaushistoriansa tyhjentämiseen rajoittaen Facebookin kykyä ammentaa tästä niin kullanarvoisesta käyttäjätietojen laarista.

Työkalu ei kuitenkaan ilmestynyt odotetusti muutamassa kuukaudessa, ja joulukuussa Facebook kertoi aikovansa aloittaa sen testaamisen keväällä. Nyt yhtiön talousjohtaja David Wehner otti työkalun puheeksi Morgan Stanley -pankin tilaisuudessa San Franciscossa.

CNBC:n mukaan Wehner sanoi tiistaina, että työkalu historian siivoamiseen tulee tämän vuoden aikana. Facebookin oma historia käyttäjien tietosuojan vaalijana on kyseenalainen, joten moni voi suhtautua työkaluun varauksella. Tekeekö se oikeasti mitään? Slate-lehti näkee vahvoja merkkejä siitä, että kyllä se tekee.

Wehner esitti kommenttinsa tilaisuudessa, johon osallistui muun muassa sijoittajia ja pankkiireja. Lisäksi hän erityisesti varoitti heitä, että työkalu voi vahingoittaa Facebookin lompakkoa.

– Laajasti ottaen, [tämä työkalu] aiheuttaa meille jonkin verran vastatuulta kyvyssämme kohdentaa mainoksia yhtä tehokkaasti kuin aiemmin, Wehner totesi CNBC:n mukaan.

Tällaisia jopa pörssikursseihin vaikuttavia lausuntoja tuskin annettaisiin, ellei oltaisi tosissaan. Kaikesta päätellen työkalu ei siis ole pelkkä Zuckerbergin silmänkääntötemppu Facebookin imagon kirkastamiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?