Google teki tärkeän muutoksen puhelimiin – tarkista silti tämä asetus

Julkaistu:

Android-puhelimet
Google kytki haittaohjelmasuojan päälle uusissa Android-puhelimissa ja esittää käyttäjille uutta varoitusruutua.
Google kertoo tehneensä parannuksia Android-puhelinten tietoturvaan. Ne ovat monesti joutuneet alttiiksi haittaohjelmille, joita on voinut ladata jopa Googlen virallisesta Play-kaupasta.
Käyttäjiä suojeleva Google Play Protect -haittaohjelmasuoja muun muassa tarkistaa sovellusten haitallisuuden ja tarvittaessa poistaa niitä laitteesta. Nyt Google kertoo muuttaneensa Play Protectin asetuksia niin, että toiminto on automaattisesti päällä.

Muutos vaikuttaa koskevan ainakin osaa myös jo käytössä olevista Android-laitteista. Googlen mukaan Play Protect on nyt päällä "kaikissa uusissa laitteissa suoraan pakkauksesta otettaessa". Mutta asiasta uutisoivan Bleeping Computerin mukaan muutos koskettaa kaikkia Play-käyttäjiä.

IS Digitoday tarkisti asetuksen neljästä viime vuonna ostetusta puhelimesta, ja molemmissa Play Protect oli valmiiksi päällä.

Jokaisen Android-käyttäjän kannattaa kuitenkin tarkistaa asia varmuuden vuoksi itse ja laittaa suojaus päälle, jos se ei ole.


Asetus löytyy avaamalla Google Play -kauppa ja valitsemalla vasemman yläkulman kolme vaakaviivaa ja täältä aukeavasta valikosta Play Protect. Katso, että valinta nimeltä ”Tarkista laitteen turvallisuusuhat” on päällä.

Google kertoi myös tarjoavansa käyttäjille nyt uuden varoitusruudun, joka nähtiin ensimmäisenä Android 8 Oreossa. Ruutu hälyttää mahdollisesti haitallisen sovelluksen avaamisesta. Ruutu kertoo, mistä sovelluksesta on kyse, mitä seurauksia sen avaamisella voi olla ja antaa käyttäjälle vaihtoehdon avata sovellus tai poistaa se laitteesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt