Hämmentävä verkkohuijaus: Konna opastaa kädestä pitäen antamaan tietosi

Julkaistu:

Verkkohuijaukset
Uusi Office-huijaus on tavallista uskottavampi. Konna opastaa sinua reaaliajassa.
Suomessakin jo pitkään jatkunut Office 365 -huijauskampanja saa seuraa erikoisesta tuttavuudesta, tietoturvatutkija Michael Gillespie huomasi Bleeping Computerin mukaan.

Uusimmassa huijauksessa on mukana keskustelumahdollisuus, eli huijaus matkii monilla verkkosivuilla olevaa reaaliaikaista asiakastukea, jossa yritys on yhteydessä asiakkaan chat-ruudun välityksellä. Chatin käyttö huijauksissa ei ole uusi asia, mutta tietojenkalastelussa sitä on harvemmin nähty.

Tässä tapauksessa huijaus alkaa Microsoftin nimissä lähetettävällä sähköpostilla, jossa vastaanottajaa varoitetaan Office 365 -tilauksen umpeutumisesta. Jos viestin linkkiä klikkaa, käyttäjä joutuu väärälle verkkosivulle. Kun siellä ei pysty asioimaan, on sivulla näkyvästi esillä asiakastuen chatti-ikkuna, joka todella toimii. Huijari on sen kautta suorassa vuorovaikutuksessa uhrin kanssa ja utelee käyttäjätietoja auttamisen varjolla.

Huijaus on kuitenkin jäänyt puolitiehen. Itse verkkosivu on äärimmäisen huonosti tehty, eikä muistuta Microsoftin aitoja sivuja nimeksikään. On siis vaikea uskoa, että tämä huijaus veisi pitkälle. Toisaalta huijareilla on tapana jalostaa keskeneräisiä ideoita nopeasti, joten uskottavampia versiota saattaa syntyä nopeastikin.

Ovelampi huijaus nähtiin tammikuussa, kun Office-konnat jekuttivat käyttäjiä – ja myös Microsoftia – näkymättömillä merkinnöillä verkko-osoitteissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt