WhatsAppin suojakeinossa aukko: Helppo temppu päästää muut lukemaan viestejäsi – näin estät

Julkaistu:

WhatsApp
WhatsAppin iPhone-sovelluksen uudesta turvakeinosta on löytynyt aukko, jolla käyttäjän tunnistuksen pääsee ohittamaan.
WhatsApp lisäsi helmikuun alkupuolella iPhone-puhelinsovellukseensa uuden toiminnon, jolla sovelluksen voi suojata sormenjälki- tai kasvontunnistuksella.
Uudesta turvakeinosta on kuitenkin löytynyt aukko, jonka avulla tunnistamisen voi helposti ohittaa.

IPhonella WhatsAppin tili-asetusten tietosuoja-sivulta löytyvä näytön lukitus -asetus voi tiukimmillaan vaatia jompaa kumpaa tunnistusmenetelmää välittömästi joka kerta, kun sovellusta käytetään. Tunnistukseen voi asettaa aikarajoiksi myös yhden minuutin, 15 minuuttia tai yhden tunnin, jolloin käyttäjä voi vaihdella eri sovellusten välillä ilman, että tunnistautumista vaaditaan joka kerta kun vaihdetaan WhatsAppiin.

Ensimmäiseksi Reddit-keskustelusivustolla selitetty keino toimii, jos näytön lukituksen aikarajaksi on valittu mikä tahansa muu kuin Välittömästi-asetus. Tällöin sovellukseen pääsee käsiksi avaamalla WhatsApp esimerkiksi Kuvat- tai Safari-sovelluksen jakamisvalikon kautta.

Jos näytön lukituksen asetuksena ei ole Välittömästi, WhatsApp aukeaa ilman, että sovellus vaatii minkäänlaista käyttäjän tunnistautumista.

Uutistoimisto Reutersin mukaan WhatsApp on tietoinen virheestä, ja on kehittämässä korjausta.

– Sillä välin neuvomme, että ihmiset asettavat näytön lukituksen valinnaksi ”Välittömästi”, WhatsAppin edustaja neuvoi Reutersille sähköpostilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt