Googlen laitteessa on mikrofoni, josta ei kerrottu käyttäjille: ”Ei ollut tarkoitus olla salaisuus”

Julkaistu:

Tietosuoja
Google väittää unohtaneensa kertoa mikrofonista Nest-kodinturvalaitteiden käyttäjille, Business Insider kirjoittaa.
Google on keskellä uutta tietosuojakohua. Syynä on se, että yhtiön omistamissa Nest Secure -kodinturvaratkaisuissa on mukana mikrofoni, josta ei kuitenkaan ole missään vaiheessa kerrottu käyttäjille edes laitteen teknisissä tiedoissa.

Business Insiderin mukaan mikrofoni paljastui Googlen kertoessa aiemmin helmikuussa, että Nest Secure alkaa toimia yhdessä Googlen puhetta tulkitsevan Assistant-avustajan kanssa. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun käyttäjille kävi ilmi, että Nest Secureen sisältyvä Guard-hälytin pystyy kuuntelemaan käyttäjiä.

– Laitteessa olevan mikrofonin ei koskaan ollut tarkoitus olla salaisuus ja se olisi pitänyt listata teknisissä tiedoissa. Tämä oli meidän virheemme, Googlen edustaja sanoo Business Insiderille.

Googlen mukaan mikrofoni ei ole koskaan ollut päällä. Googlella on kuitenkin historia ihmisten luvattomasta seuraamisesta. Äskettäin paljastui, että Google pystyi tarkkailemaan käyttäjiensä liikkumista, vaikka nämä olisivat estäneet sijaintihistoriansa tallentamisen.
Vuonna 2010 kävi ilmi, että Google oli kerännyt luvatta tietoa ihmisten langattomista verkoista kuvatessaan katuja Maps-palvelunsa Street View -toimintoa varten. Tätäkin Google selitti virheellä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt