Tietoturva

Kiinaa epäillään vakavasta tietomurrosta: ”Tämä olisi voinut olla tuhoisaa”

Julkaistu:

Tietomurrot
Tietoturvatutkijat väittävät Kiinan tunkeutuneen ohjelmistoyhtiö Visman järjestelmiin. Yhtiöllä on paljon asiakkaita, jotka voivat kiinnostaa tiedustelujärjestöjä, arvioi yhtiön tietoturvajohtaja.
Kiinan tukeman hakkeriryhmän epäillään tunkeutuneen norjalaisen ohjelmistoyhtiö Visman järjestelmiin tarkoituksenaan varastaa sen asiakkaiden tietoja. Visma toimittaa liiketoimintaohjelmistoja yli 900 000 yritykselle Pohjoismaissa ja osaan muuta Eurooppaa.

Yhtiön tietoturvajohtaja Espen Johansenin mukaan hyökkäys huomattiin pian sen jälkeen kuin hakkerit olivat päässeet Visman järjestelmiin, ja hän on varma, etteivät he päässeet käsiksi asiakkaiden tietoihin.

– Mutta jos laitan paranoidi-hatun päähäni, tämä olisi voinut olla tuhoisaa, Johansen sanoo.

– Olen perillä siitä, että meillä on asiakkaita, jotka ovat hyvin kiinnostavia valtioille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tietoturvayhtiö Recorded Futuren mukaan hyökkäys oli osa Kiinan valtion tukemaa hakkerointikampanjaa, jolle länsimaiset asiantuntijat ovat antaneet nimien Cloudhopper. Uutistoimisto Reuters kertoi joulukuussa, että kampanjan uhreiksi ovat joutuneet muun maussa tietotekniikkayhtiöt IBM ja Hewlett Packard. Viranomaiset ovat varoittaneet, että uhreja voi olla enemmänkin.