Tietoturva

Chrome-selaimeen tulossa huomaamatta suojaava parannus – mutta älä luota siihen liikaa

Julkaistu:

Chrome
Chrome-selain saa paremman suojan haitallisten tiedostojen latauksia vastaan.
Google kertoo rakentavansa Chrome-selaimeen uudenlaisen suojauksen ei-toivottuja latauksia vastaan. Asiasta uutisoivat muun muassa Softpedia ja ZDNet.

Kyse on laitteeseen ilman käyttäjän tietoa ladattavista tiedostoista käyttämällä hyväksi esimerkiksi petollisia mainoksia tai varoituksia ja upottamalla verkkosivun koodiin tiettyjä elementtejä. Tyypillisesti tarkoitus on ujuttaa haittaohjelmia sivulla vierailevan koneeseen.

Jatkossa tällaiset vahinkolataukset eivät käynnisty, elleivät tietyt ehdot täyty. Lataukset epäonnistuvat kaikessa hiljaisuudessa muun muassa silloin, kun käyttäjä ei ole klikannut latauslinkkiä.
Vastaava suojaus on ollut jo muutaman vuoden ajan Firefox- ja Internet Explorer -selaimissa. Sen sijaan Applen Safari-selaimesta suojaus puuttuu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Muutos on näillä näkymin tulossa Chromen versioon 73, joka on ilmestymässä maalis–huhtikuussa. Suoja on käyttäjälle näkymätön. Vastaava latausten esto on jo olemassa Firefoxissa ja Edge-selaimessa.

Tom's Hardware kuitenkin katsoo, että mikäli vaarallisia latauksia tarjoava verkkosivu on rikollisten hallinnassa, heidän on verrattain helppo ohittaa uusi suojaus.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt