Tietoturva

Poliisi varoittaa puhelimeen Postin nimissä tulevasta huijauksesta – ”Tarkkana siis!”

Julkaistu:

Huijaukset
Postin nimissä tehtävät huijaukset ovat yltymässä. Huijausviesti menee puhelimessa samaan ketjuun kuin aidot Postin viestit.
Poliisi varoittaa Postin nimissä tehtävästä tietojenkalastelusta. Posti kertoi siitä jo viime vuoden lopussa, mutta nyt huijarit näyttävät olevan ahkerammin liikkeellä.

– Meille on tullut näistä huijausviesteistä viime päivinä useampia ilmoituksia. Tarkkana siis!, poliisi ohjeistaa Twitterissä.
Sähköpostitse ja tekstiviesteillä lähetetyissä viesteissä käytetään Postin nimeä ja logoa. Viestissä kerrotaan esimerkiksi saapuneesta lähetyksestä, voitetusta palkinnosta tai maksamattomasta kuljetusmaksusta. Viestit pyytävät klikkaamaan linkkejä, mitä ei missään nimessä pidä tehdä. Viestit tulee poistaa avaamatta.

Uskottavuutta tuo se, että puhelimessa huijausviesti voi ilmestyä samaan viestiketjuun kuin Postin aiemmat aidot viestit. Aidoissa Postilta tulleissa viesteissä ei pyydetä klikkaamaan linkkejä ja niissä kerrotaan noutopaikka osoitteen kera.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Postin nimissä on huijattu useasti ennenkin. Esimerkiksi lokakuussa suomalaisia yritettiin harhauttaa viesteillä saapuneista paketeista, jotka uhkasivat lähteä pian takaisin ellei vastaanottaja maksanut "kuljetusmaksua". On mahdollista, että tavoitteena oli varastaa maksukorttitietoja niin sanottua tilausansaa varten. Tilausansoissa käyttäjä sitoutetaan vaivihkaa kuukausittain toistuviin maksuihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt