Tietoturva

IPhone-päivityksellä ikävä sivuvaikutus – voi käyttää salakuunteluun

Julkaistu:

Salakuuntelu
Applen iPhoneissa oleva toiminto kääntyy keinoksi salakuunnella muita käyttämällä AirPods-kuulokkeita.
Applen kuulovammaisille tarkoittama apukeino on mahdollista valjastaa arveluttaviin ja jopa laittomiin tarkoituksiin, kertoo muun muassa Digital Trends -verkkosivusto.

Sivuston mukaan kaiken takana on iOS-käyttöjärjestelmän uusi versio 12, joka toi mukanaan Live Listen -toiminnon langattomille AirPods-kuulokkeille. IPhonea voi tällä tavalla käyttää suuntaavana mikrofonina, joka lähettää äänet kuulokkeisiin.

Tietoisuus asiasta räjähti, kun ominaisuudesta kertova Twitter-viesti alkoi levitä kulovalkean tavoin. Viestin lähettäjä jatkoi julkaisemalla selvät ohjeet, miten toiminto otetaan käyttöön iPhonen valikosta. Se on varsin helppoa.

Keskusteluketjussa useat käyttäjät sanovat nyt haluavansa ostaa AirPodit. Monet myös vitsailevat enemmän tai vähemmän vakavasti kuulokkeiden käyttämisestä esimerkiksi aviomiesten vakoiluun.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kerroit juuri naisille, miten salakuunnella miestään. Nyt me alamme tarkoituksellisesti jättää [iPhonen] esille salakuunnellaksemme hänen keskusteluaan, visioi Twitter-käyttäjä Thoun.
Jos et näe Twitter-päivitystä yllä, voit lukea sen tästä.

Toinen käyttäjä ennakoi jo salakuuntelun seurauksia.

– Minulla ei ole kohta ystäviä, arvioi nimimerkki Annette.

Lukuisat käyttäjät ovat vahvistaneet, että salakuuntelu todella on mahdollista. Touhua voi tosin estää se, että iPhone pitää sitä varten jättää puhuvien ihmisten läheisyyteen. Puhelimen läsnäolo ilman selvää syytä saattaa herättää epäilyksiä. Vieraassa paikassa vahtimaton puhelin on myös altis varastamiselle.

Apple on pitänyt paljon meteliä käyttäjien yksityisyydestä. On varsin mahdollista, että yhtiö muuttaa toimintoa nyt, kun sen ilmeinen väärinkäyttö on tuotu esille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt