Tietoturva

Totuus wifi-nimen piilottamisesta: "Jalkasi näkyvät yhä"

Julkaistu:

Wifi-verkot
Wifi-verkon nimen piilottamisesta on varsin rajallisesti hyötyä. Tietoturvayhtiö leimaa tietoturvakonstin pelkäksi myytiksi.
IS Digitoday sai ansaittuakin kritiikkiä äskettäisestä jutustaan, jossa neuvottiin piilottamaan wifi-verkon nimi, eli niin sanottu ssid. Tietoturvayhtiö Symantec meneekin niin pitkälle, että pitää ssidin piilottamista täysin hyödyttömänä keinona.
Kyse on siitä, että jos joku katsoo saatavilla olevia langattomia verkkoja vaikkapa puhelimessaan tai kannettavalla tietokoneellaan, ei sinun verkkosi välittömästi näy listassa. Mutta jos hakkeri haluaa nimen nähdä, hän voi esimerkiksi ladata ilmaisen ohjelman, joka esittää myös verkot, joiden ssid on piilotettu.

– Se on vähän kuin leikkisi piilosta verhon taakse piiloutuen samalla, kun jalkasi yhä näkyvät alta. Saatat olla piilossa, mutta olet silti näkyvillä, Symantec vertaa.

Alkuperäisessä jutussamme ssidin piilotusta verrattiin kotioven lukitsemiseen, mutta yhden lukijapalautteen mukaan parempi vertaus olisi oven nimikyltin poistaminen. Se ei murtovarasta juuri hidasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lisäksi Symantecin mukaan jo Windows 7:stä lähtien laitteet voivat usein nähdä verkon, vaikka sitä ei nimeltä mainittaisi.

Kuten alkuperäisessä jutussa mainittiin, on olemassa parempiakin konsteja wifi-verkon suojaamiseksi. Vaikka nimen piilottaminen voi esimerkiksi estää naapuria käyttämästä verkkoasi vahingossa tai tahallaan omaan nettisurffailuunsa, on sama suojaus – ja paljon enemmänkin – saavutettavissa yksinkertaisesti salaamalla verkko reitittimen asetuksia vähän kaivelemalla.

Salattu verkko on kyllä näkyvissä kaikille, mutta siihen kirjautuvalta vaaditaan salasana. Muista myös valita verkolle vahva salasana. Mikä sitten on vahva salasana? Käsitykset siitä vaihtelevat, mutta Googlen tietoturva-asiantuntijalla oli aiheesta taannoin mielenkiintoisia näkemyksiä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt