Tietoturva

Hyökkäykset jo käynnissä – valitettavan yleinen ohjelma päivitettävä heti

Julkaistu:

Haavoittuvuudet
Flash-ohjelmiston avulla kaapataan tietokoneita. Korjaus tuli jälleen jälkijunassa.
Ohjelmistoyhtiö Adobe julkaisi kriittisen, eli kiireellisimmän mahdollisen korjauksen Flash Player -toisto-ohjelmaansa. Kuten usein ennenkin, paikkaus tuli saataville vasta hyökkäysten alettua.

– Haavoittuvuuksia on hyväksikäytetty kohdistetuissa hyökkäyksissä [Microsoft] Office-dokumenttiin sijoitetun haitallisen Flash-objektin avulla. Haavoittuvuutta onnistuneesti hyödyntämällä hyökkääjä voi ottaa kohdejärjestelmän hallintaansa, Viestintävirasto kirjoittaa.

Päivitys on kriittinen Flashin Windows- ja macOS-versioissa sekä Flashin Chrome-, Edge- ja Internet Explorer 11 -selaimeen upotetussa versiossa.

Viimeksi Adobe korjasi hälyttävän haavoittuvuuden Flashista marraskuussa. Voit noudattaa tuolloin julkaisemiamme ohjeita varmistaaksesi, että olet suojassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Versio 31.0.0.153 ja kaikki sitä vanhemmat ovat haavoittuvia. Voit tarkistaa Flashisi version täältä ja tarvittaessa päivittää sen sivulla olevan latauslinkin kautta. Jos taas käytät Flashia Chrome-, Edge- tai Internet Explorer 11 -selaimen kautta, saat päivityksen ainoastaan automaattisesti.

Aikanaan erittäin yleisesti internetissä käytetty Flash-tekniikka on mahdollistanut esimerkiksi lukuisat mainokset, pelit ja nettivideot. Nykyisin Flash ei kuitenkaan yleensä ole tarpeellinen nettikäyttäjälle. Flashin on suurelta osin korvannut niin kutsuttu html5-tekniikka.

Jos koneessasi on edelleen Flash, sen poistamista kannattaa harkita vakavasti. Tavallinen käyttäjä tarvitsee sitä nykyisin enää harvoin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt