Tietoturva

Jopa puolen miljardin Marriottin asiakkaan tiedot vietiin – Primehotelsin toimitusjohtaja: Ei yhteyttä Suomeen

Julkaistu:

Tietoturva
Maailman suurin hotelliyhtiö Marriott International kertoo, että jopa 500 miljoonan asiakkaan tiedot voivat olla vaarassa yhtiön Starwood-varausjärjestelmään tehdyn tietomurron seurauksena.
– Meillä ei ole Suomessa minkään näköistä yhteyttä tähän tapahtuneeseen tietovuotoon. Tämä koskee puhtaasti Marriottin keskustoimintoja, kertoo Primehotelsin toimitusjohtaja Tomi Peitsalo.

Primehotelsin hotelli Helsingin Katajanokalla on liittynyt osaksi Marriottin Tribute Portfolio -brändiä. Peitsalo korostaa, että hotelli toimii franchising-periaatteella, jossa puhtaasti suomalainen yritys operoi hotellia, mutta toimii osana kansainvälistä ketjubrändiä.

Marriott-hotelleja on tulossa Suomeen myös muille omistajille. Käynnissä on muun muassa Marriott-hanke Tampereella.

Peitsalon mukaan Marriottilla on ollut suuri järjestelmäintegraatio käynnissä. Havaitut tietomurrot käynnistyivät vuonna 2014. Marriott osti Starwoodin kaksi vuotta myöhemmin yli 13 miljardin dollarin (11,5 miljardin euron) jättikaupalla. Samalla muun muassa Starwoodin Sheraton-ketju siirtyi Marriottille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tietomurto havaittiin 8. syyskuuta, kun yhtiön valvontajärjestelmä antoi varoituksen mahdollisesta murtautujasta. Kun murtoa tutkittiin tarkemmin, havaittiin, että hyökkääjä oli kopioinut ja salannut tietoja. Salaus onnistuttiin purkamaan vasta pari viikkoa sitten.

Sisältää yhdistelmiä eri tiedoista

Arviolta 327 miljoonan asiakkaan kohdalla vaarantuneisiin tietoihin kuuluu jokin yhdistelmä muun muassa nimestä, osoitteesta, puhelinnumerosta, sähköpostiosoitteesta, passin numerosta ja syntymäajasta.

Lisäksi ei ole pois suljettua, että joidenkin asiakkaiden maksukorttitietoja on hakkeroitu.

Marriottin tietovuoto on jättimäinen. Esimerkiksi syyskuussa suurta huomiota herättänyt Facebookin tietomurto koski 50 miljoonan käyttäjän tilejä.

Lue lisää: Puoli miljardia uhria – hotelliketjun asiakkaiden tiedot vietiin

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt