Tietoturva

Amazonin asiakkaiden sähköpostiosoitteita paljastui – tarkista postilaatikkosi

Julkaistu:

Tietoturva
Amazon paljasti asiakkaidensa sähköpostiosoitteita. Vuodon uhrit ovat saaneet asiasta kertovan sähköpostin.
Verkkokauppa Amazonin asiakkaiden sähköpostiosoitteita on paljastunut yhtiön virheen vuoksi. Asiasta kertoi Twitterissä tietoturva-asiantuntija Brian Krebs.
Yhtiön vuodon uhreille lähettämä sähköposti on myös hyvin niukka. Siinä kerrotaan lähinnä, ettei käyttäjän tarvitse vaihtaa salasanaansa tai ryhtyä muihin toimenpiteisiin. Vuodon syyksi Amazon ilmoittaa ”teknisen virheen”.

Amazon on vuodon suhteen hyvin niukkasanainen. Asiasta kirjoittaneen The Vergen mukaan yhtiö sanoo, ettei kyseessä ole tietomurto. Amazon ei ole kommentoinut vuotaneiden sähköpostiosoitteiden määrää. Twitteristä on käynyt ilmi, että joukossa on niin amerikkalaisia kuin eurooppalaisia Amazonin asiakkaita.

Ainoa tapa tietää sähköpostiosoitteen paljastuminen on se, onko Amazonilta tullut asiasta kertova sähköposti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

EU:n tietoturva-asetus gdpr velvoittaa palveluntarjoajat kertomaan tietomurrosta 72 tunnin eli 3 vuorokauden sisällä isojen sakkojen uhalla. On kuitenkin epäselvää, laskeeko Amazon oman virheensä ”tietomurroksi”.

The Verge huomauttaa, että jo sähköpostiosoitteen paljastuminen saattaa Amazonin asiakkaat vaaraan. Se mahdollistaa tietojenkalasteluviestit Amazonin nimessä, minkä lisäksi tilien salasanat voidaan nollata.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt