Tietoturva

Näitkö näitä mainoksia Facebookissa? Varo huijausta!

Julkaistu:

Facebook-huijaukset
Verkkohuijarit yrittävät hyötyä Finnairin juhlapäivästä Facebookissa ja Instagramissa levitettyjen mainosten avulla.
Finnairin nimissä on Facebook- ja Instagram-verkkopalveluissa julkaistu mainoksia, joissa luvataan kahta lentolippua yhden euron hintaan. Lentoyhtiö varoittaa, että kyse on tietourkinnasta.

– Se on kalasteluviesti, kertoo Manti Väätäinen Finnairin viestinnästä.

– Viime viikolla oli hieman toisenlaisia viestejä, joista laitoimme jo Facebookillekin viestiä, että voisivat poistaa niitä sieltä.

Yhtiö on tiedottanut huijausviestistä Facebook-sivuillaan sekä Twitter-palvelussa.
Jos et näe Twitter-viestiä yllä, voit katsoa sen tästä.

Huijauskampanjoissa viitataan Finnairin 95-vuotispäivään, jota vietetään ensi torstaina 1. marraskuuta. Facebookissa huijausmainoksia on julkaistu ainakin FinnairTickets- ja Finnair-booking.com -nimillä.


Finnair-booking.com -sivu on kuitenkin jo poistettu verkosta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Huijausmainoksissa Finnairin väitetään tarjoavan merkkipäivän kunniaksi kahta lippua yhteensä yhden euron hintaan. Kiireen tuntua lisätään väittämällä, että lippuja on rajattu määrä ja laskurilla, jossa jäljellä olevien lippujen määrä näyttää vähenevän.

Euron maksun pyytäminen viittaa siihen, että kyseessä olisi mahdollisesti niin sanottu tilausansa. Tavoitteena on siis huijata ihmisiä antamaan luottokorttinumeronsa. Tämän jälkeen huijarit alkavat laskuttaa kortilta useiden kymmenien eurojen kuukausimaksuja.

Verkkokommenteissa mainitaan, että huijausmainosta klikatessa kysytään ensin käyttäjätunnusta ja salasanaa, joten huijauksen tavoitteena saattaa olla kerätä käyttäjistä myös mahdollisimman paljon muutakin tietoa.

Finnair käynnistää 95-vuotispäivänsä takia myös oikean kampanjan yhteisösivustoilla. Yhtiö aikoo jakaa #Finnair95 -tunnuksella kuvia yhtiön työntekijöiden päivästä, sekä kerätä rahaa lastenjärjestö Unicefille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt