Tietoturva

Androidin ehkä suurimpaan ongelmaan saatiin ratkaisu – puhelinvalmistajille ei jää vaihtoehtoja

Julkaistu:

Älypuhelimet
Android-puhelinten tietoturva on The Vergen hankkimien tietojen perusteella selvästi paremmalla tolalla kuin usein kuvitellaan.
Google on pakottanut Android-puhelinten valmistajat laajasti pitämään huolta laitteidensa tietoturvasta. Asia käy ilmi The Vergen näkemästä sopimuksesta, joka koskee Euroopan unionissa myytäviä laitteita. Uutispalvelu uskoo vaatimusten olevan pitkälti samat muuallakin maailmassa.
Sopimuksen mukaan Android-laitteiden valmistajien pitää julkaista ainakin neljä tietoturvapäivitystä puhelimen julkaisua seuraavana vuotena ja huolehtia tietoturvapäivitysten säännöllisestä jakamisesta vähintään kaksi vuotta.

Ehdot koskevat kaikkia tammikuun 2018 jälkeen julkaistuja laitteita, joita on aktivoitu yli 100 000 kappaletta. Tällä hetkellä ehtojen piirissä on 75 prosenttia tällaisista laitteista, mutta tammikuun lopusta 2019 alkaen mukana ovat kaikki tällaiset laitteet.

Ehtojen piirissä olevien laitteiden on joka kuun lopussa oltava suojattuina kaikilta haavoittuvuuksilta, jotka tunnistettiin korkeintaan 90 päivää aikaisemmin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Googlen Android-käyttöjärjestelmää ajavat älypuhelimet ovat eri laitemallien, Android-versioiden ja teleoperaattoreiden sillisalaatti. Tämän vuoksi niiden tasainen päivittäminen on ollut vuosia kestänyt ongelma.

The Verge jätti avoimeksi, miten puhelimet pystytään pitämään Googlen vaatimusten mukaisina. Sopimuksen rikkominen voi johtaa Googlen hyväksynnän takaisinvetoon, mikä käytännössä estäisi laitteiden julkaisun. Näin ollen valmistajilla on vahva kannustin toimia sopimuksen mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt