Tietoturva

WhatsAppista paljastui ilkeä vika – videon lähettäjä pystyi tekemään temput

Julkaistu:

WhatsApp
Facebookin mukaan WhatsApp-vika korjattiin ripeästi.
WhatsApp on paikannut vian, jonka avulla hyökkääjä olisi pystynyt kaatamaan muiden WhatsApp-puhelinsovelluksia erityisesti käsitellyn videon avulla, kertoo BBC. Sovellus kaatui, kun vastaanottaja olisi yrittänyt katsoa muokattua videota.

Ongelma oli tavassa, jolla puhelinsovellus välittää videota. Vika ei koskenut WhatsAppin tietokoneiden selaimilla toimivaa verkkoversiota, sillä se käytti eri tapaa videoiden siirtämiseen.

WhatsAppin omistava Facebook sanoi tarttuneensa ripeästi toimeen saatuaan tiedon viasta.

Ohjelmistovika löytyi elokuun lopulla, ja WhatsAppin omistava Facebook korjasi sen lokakuun alussa. Yhtiön mukaan sillä ei ole tietoa, että videon välityksessä ollutta vikaa olisi käytetty hyväksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

WhatsApp-vian löysi Googlen tietoturvatutkija. Googlen tutkijat ovat ennenkin havainneet aukkoja myös kilpailijoiden tuotteissa.

Lue lisää: Hurja aukko hittipeleissä – vaaransi jopa 500 miljoonaa pelaajaa

Google käynnisti vuonna 2014 Project Zero -nimisen tietoturvahankkeen, jonka tarkoituksena on löytää uusia tietoturva-aukkoja, eli niin sanottuja nollapäivähaavoittuvuuksia, ja ilmoittaa niistä ohjelmistojen tuottajille. Tavoitteena on turvallisuuden lisääminen.

Lue lisää: Project Zero: Google lähtee aukkojahtiin

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt