Tietoturva

Ensimmäinen todistaja astui esiin – syynä kiistetty väite Kiinassa valmistetuista nettilaitteista

Julkaistu:

Valtiollinen vakoilu
Tietoturva-ammattilainen väittää yhdysvaltalaisen teleyhtiön joutuneen kiinalaisen vakoilun kohteeksi.
Suuri yhdysvaltalainen tietoliikenneyhtiö huomasi elokuussa, että sen laitteistoa oli muokattu luvattomasti, uutistoimisto Bloomberg kertoo. Löydökset teki Sepio Systems, jonka tietoliikenneyhtiö oli palkannut tutkimaan asiaa.

Sepion toinen toimitusjohtaja Yossi Appleboum toimitti todisteet Bloombergille ja kommentoi asiaa omalla nimellään. Yhdysvaltalaisen Supermicron palvelimen havaittiin harjoittavan epätavallista viestintää. Palvelimen fyysinen tarkastelu paljasti implantin, joka oli rakennettu palvelimen ethernet-liittimeen. Sitä käytetään verkkokaapelien kytkemiseksi tietokoneeseen.

Appleboum sanoo nähneensä vastaavia muutoksia eri valmistajien tietokonelaitteistoissa, jotka on tuotettu Kiinassa.

– Supermicro on uhri – niin ovat kaikki muutkin, Israelin armeijan tiedustelujoukkojen teknologiayksikössä aiemmin työskennellyt Appleboum toteaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Bloomberg kertoi viime viikolla Kiinan armeijan virittäneen Supermicron laitteita vakoilua varten kohuartikkelissa, joka nopeasti kiistettiin laajalla rintamalla. Vakoiluväitteet kiistivät paitsi artikkelissa mainitut eri yritykset, myös Yhdysvaltain hallitus. Artikkeli sai kritiikkiä muun muassa siitä, että lähteet pysyttelivät nimettöminä.

Lue lisää:
Bloomberg ei uusimmassa artikkelissaan kerro, mistä tietoliikenneyrityksestä on kyse, koska Appleboumilla on salassapitosopimus asiakkaansa kanssa.

Supermicro kommentoi uusia väitteitä toteamalla, ettei sillä edelleenkään ole tietoa mistään luvattomista komponenteista sen laitteissa. Lisäksi yksikään asiakas ei ole kertonut sille, että sellaisia komponentteja olisi löytynyt.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt