Kuluttaja-lehti testasi salasanojen suojaajat – suomalainen F-Securen Key sai kylmää kyytiä - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Kuluttaja testasi salasanojen suojaajat: Suomalainen vaihtoehto sai kylmää kyytiä – ilmaisetkin olivat parempia

Suomalaisen F-Securen Key -sovellus sijoittui viimeiseksi 12 salasanojen hallintaan tarkoitetun ohjelman vertailussa Kuluttaja-lehdessä.

20.9.2018 7:00

Lastpass ja Dashlane pääsivät kärkisijoille uusimman Kuluttaja-lehden (6/2018) testissä (maksumuurin takana), jossa vertailtiin 12 salasananhallintaohjelmaa.

Salasanojen hallintaohjelmiin voi tallentaa eri verkkosivustoilla käyttämiään käyttäjätunnuksia ja salasanoja sekä tietokoneella että puhelimella. Monet ohjelmat pystyvät esimerkiksi sijoittamaan tunnukset valmiiksi paikalleen, kun käyttäjä avaa ne selaimellaan sekä tallentamaan automaattisesti uusiin palveluihin tehdyt verkkotunnukset. Jotkut ohjelmat osaavat täyttää nettilomakkeisiin myös muita tietoja, kuten osoitteet ja puhelinnumerot.

Käytännössä käyttäjä korvaa veri verkkosivuilla käytettävien salasanojen rykelmän salasanat yhdellä, jolla salasanasovellus avataan. Joissakin puhelinsovelluksissa salasanan voi korvata myös sormenjäljellä.

Kuluttaja pisteytti sekä maksullisia että ilmaisia salasanasovelluksia. Testivoittaja Lastpass ja toiseksi tullut Dashlane menestyivät eri versioillaan kummassakin järjestyksessä. Lastpass-sovelluksen maksullinen versio sai testissä 76 pistettä, ja sen ilmaisversiolle testaajat antoivat 71 pistettä. Dashlanen pisteet olivat vastaavasti 74 ja 70.

Voittajien ilmaisversiot päihittivät kaikki muut testatut maksulliset sovellukset, kuten esimerkiksi Keeperin, 1Passwordin ja Kasperskyn Password Managerin.

Karu tulos F-Securelle

Suomalaisen F-Securen Key-sovellus jäi testin viimeiseksi. Sen maksullinen versio sai 44 ja ilmainen 40 pistettä. Kuluttaja-lehden mukaan sai käyttöönoton helppoudesta testin heikoimmat arvosanat.

Lisäksi ohjelmalla oli ongelmia päivittäisessä käytössä. Lehden mukaan F-Secure Key -ohjelmalla oli ongelmia tunnusten automaattisessa täyttämisessä, ja se havaitsi huonosti tilanteita, joissa käyttäjä oli luomassa uutta käyttäjätiliä johonkin palveluun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?