Tietoturva

Mikko Hyppöseltä kysyttiin pelätystä tietoturvauhkasta – ”ei vielä”

Julkaistu:

Tietoturva
Mikko Hyppönen otti kantaa siihen, milloin tekoälyyn perustuva verkkorikollisuus nostaa päätään.
Tekoäly, koneoppiminen ja data-analyysi ovat tämän hetken kovia iskusanoja ammattilais-IT:ssä. Suuret ja pienemmätkin yhtiöt kilpailevat parhaillaan esimerkiksi asiakaspalvelussa käytettävästä tekoälystä, joka oppii virheistään ja osaa kehittää itseään koko ajan paremmaksi.

Kyberturvallisuuden maailmassa on pitkään odoteltu, milloin rikolliset ottavat käyttöönsä tekoälyyn ja koneoppimiseen perustuvat menetelmät.

F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen sanoi yhtiön kumppaneille puhuessaan tämän viikon tiistaina, että hän ei odota uhkan toteutuvan lähiaikoina.

– Jos olet noiden alojen osaaja, sinun ei tarvitse mennä pimeälle puolelle saadaksesi paljon rahaa. Saat sitä muutenkin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hyppösen mukaan näiden alojen osaajat ovat erittäin hyvin palkattuja ja haluttua työvoimaa etenkin Amazonin, Microsoftin ja Googlen kaltaisissa suuryrityksissä.

– Toki se on ennen pitkää tyhmempienkin rikollisten käytettävissä.

Tietoturvan tekoälyn huippuosaajien keskittymisestä isoihin firmoihin seuraa Hyppösen mukaan erikoinen tilanne. Pienet ja keskisuuret yritykset ovat paremmassa turvassa antaessaan tietonsa näiden huolehdittavaksi kuin jos nämä huolehtisivat niistä itse.

– Kun keskisuuret yritykset eivät saa palkattua osaavaa väkeä, heidän kannattaa laittaa tietonsa esimerkiksi Amazonin tai Microsoftin pilveen. He palkkaavat parhaat osaajat ja maksavat hyvin. Sellaisia tiimejä eivät normaalit firmat saa kasattua.

– Siitä huolimatta näiden firmojen pilvitoiminnot tekevät aivan hurjia voittoja.

Hyppönen ei ottanut kantaa valtiollisiin toimijoihin ja näiden kykyyn hyödyntää tekoälyä ja koneoppimista kyberhyökkäyksissä. Niin USA, Venäjä kuin Kiina kehittävät kovaa vauhtia omaa tekoälyään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt