Tietoturva

Googlelta viesti useille käyttäjille: FBI vaati tietonne

Julkaistu:

Google
Vähintään useat kymmenet Googlen palveluiden käyttäjät ovat saaneet yhtiöltä viestin, jonka mukaan yhtiö on luovuttanut heidän tietojaan FBI:lle
Useat kymmenet Googlen palveluiden käyttäjät ovat saaneet sähköpostin, jossa yhtiö kertoo luovuttaneensa heidän käyttäjätietojaan Yhdysvaltojen liittovaltion keskusrikospoliisille FBI:lle, kertoo Motherboard-verkkolehti. Yhtiö ei viestissään kertonut tarkemmin, mitä tietoja FBI oli vaatinut, milloin ja miksi.

Googlen viestin mukaan oikeuden määräys on aiemmin estänyt yhtiötä kertomasta FBI:n tutkimuksen kohteille heidän tietojensa luovutuksesta. Sähköpostissa oli myös oikeuslaitoksen tapaukselle antama tunnusnumero. Sekään ei ole auttanut viestin saajia saamaan lisätietoa FBI:n tutkimuksesta, sillä oikeuden tietojärjestelmissä tapaus on salattu.

Reddit-verkkopalvelussa on syntynyt aiheesta pitkä keskustelu, jossa arvellaan viestien liittyvän 40 dollarin hinnalla myytyyn LuminosityLink-nimiseen ohjelmaan, jolla mainosten mukaan on mahdollista hakkeroida ja hallita tietokoneita etäyhteydellä.

Ohjelman kehittäjiin kuuluva mies on tunnustanut syyllistyneensä haittaohjelman levittämiseen. Asiantuntijoiden mukaan tuhannet ohjelman ostaneet asiakkaat käyttivät sitä tunkeutuakseen kymmeniin tuhansiin tietokoneisiin 78 maassa, kertoo KrebsonSecurity-blogi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Osa Reddit-kirjoittajista kuitenkin kiistää ostaneensa ohjelmaa, kun taas osa kertoo käyttäneensä sitä vain omiin laitteisiinsa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt