Tietoturva

Varo tätä sähköpostia – sellaisella on jymäytetty yli tuhatta suomalaista

Julkaistu:

Verkkohuijaukset
Applen nimissä lähetetään taas huijausviestejä suomalaisille.
Suomalaisille lähetetään jälleen Applen nimissä huijausviestejä. Tunnusten tarkoitus on kalastella käyttäjien Apple-tunnuksia.

Otsikolla Applen ID-tunnusta käytettiin iCloudin käyttämiseen selaimesta saapuvassa sähköpostissa väitetään vastaanottajan iCloudissa käydyn Kiinasta käsin. Viestillä pyritään säikäyttämään käyttäjä ja ohjaamaan tämä huijaussivulle. Sähköpostissa kehotetaan klikkaamaan linkkiä appleid.apple.com-sivulle, mutta todellisuudessa linkki vie muualle.

Viesti sisältää pari kirjoitusvirhettä, joita kiireinen tai pahassa paikassa oleva vastaanottaja ei kuitenkaan välttämättä huomaa.

Itse huijaussivu muistuttaa aiemmin nähtyjä, mutta sen alkuun on jäänyt tyhjää tilaa. Sivun uskottavuutta on pyritty lisäämään sisällyttämällä sen osoitteeseen sanat appleid.apple.tarkista.


Aikaisemmin vastaavilla kampanjoilla on kalasteltu Apple ID -tunnusten lisäksi ihmisten luottokorttitietoja. Huijaussivustot ovat saattaneet pyytää luottokorttitietoja ”henkilöllisyyden todentamista” varten.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Laajamittaiset Applen nimissä tehdyt huijaukset alkoivat vuonna 2016. Vuonna 2017 ne kiihtyivät entisestään, ja niillä oli pahimmillaan kymmeniä suomalaisuhreja päivittäin. Yli 1000 suomalaista antoi tuolloin tietonsa huijaussivuille.

Lue lisää: Apple-huijauksella kymmeniä suomalaisuhreja joka päivä – tästä tunnistat

Jos olet antanut Apple ID -tunnuksesi sivustolle, tulisi sinun vaihtaa välittömästi salasana osoitteessa appleid.apple.com. Tämän lisäksi sinun tulee olla yhteydessä oman luottokortin myöntäjään, eli yleensä pankkiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt