Tietoturva

Suosittu virustutka päivittyi – ja sinne meni monen internet-yhteys

Julkaistu:

Virustutkat
Avast-antivirusohjelmiston uusi versio on estänyt internetin selailun osalta käyttäjiä, Bleeping Computer kertoo.
Suosittu ilmainen virustutka Avast on katkaissut internet-yhteyden monilta käyttäjiltä, Bleeping Computer kirjoittaa. Syynä on Avastin päivitys versioon 18.6.2349, jonka jälkeen tietokoneet eivät ole pystyneet avaamaan verkkosivuja.

Avastin mukaan syynä on päivityksen yhteydessä tapahtunut virhe, joka jätti joitakin tiedostoja päivittämättä. Käyttäjien tulee korjata ohjelmisto tai poistaa ja asentaa se uudestaan. Pysyvä korjaus on tekeillä.

Lue myös: ”Ei ole yhteensopiva...” – suosittu virustutka sittenkin Windows 10 -ongelmien takana

Päivitykseen liittyy myös toinen ongelma, jos tietokoneessa on asennettuna Malwarebytes-virustutka. Joissakin tapauksissa Avast ja Malwarebytes ajautuvat ristiriitaan, joka aiheuttaa ongelmia ohjelmien toimivuudessa ja voi kaataa Malwarebytesin. Toistaiseksi ainoa korjaus näyttää olevan toisen ohjelmiston web-suojausmoduulin kytkeminen pois päältä – mikä puolestaan voi vaarantaa tietoturvan.

Ongelmia vaikuttaa esiintyvän sekä Avastin ilmaisen että maksullisen version käyttäjillä. IS Digitodayn tietokoneessa pyörivä Avastin maksullinen virustutka oli päivittynyt samaan versioon 18.6.2349, mutta netti on silti toiminut normaalisti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt