Nyt on kova lahja Fortnite-pelaajille – tässä diilissä voittavat kaikki

Pelijulkaisija Epic antaa Fortnite-pelaajille ilmaisen tanssi tietoturvansa parantamisesta.

Muun muassa riippuliitimet kuuluvat Fortniten statussymboleihin. Jälkimmäisiin kuuluu myös tanssi, jonka saa tietoturvansa parantamisesta.

24.8.2018 16:00

Kaksivaiheinen tunnistautuminen on tehokas tapa suojata käyttäjätili kuin käyttäjätili, mutta kovin harva käyttää sitä. Käytännössä kaksivaiheinen tunnistus toimii siten, että kun tiettyyn palveluun kirjaudutaan uudella laitteella, saa käyttäjä siitä ilmoituksen – useimmiten puhelimeensa.

Ilmoitus sisältää joko mahdollisuuden hyväksyä sisäänkirjautuminen tai se sisältää kodin, joka on syötettävä palveluun uudelta laitteelta sisäänkirjautumisen yhteydessä. Tämä takaa sen, että edes salasanan tietävä tunkeutuja ei saa tiliä käyttöönsä.

Ihmiset käyttävät kaksivaiheista tunnistautuminen valitettavan vähän, vaikka sellainen suosituimmista nettipalveluista löytyykin. Google paljasti alkuvuodesta, että alle 10 prosenttia sen palveluiden käyttäjistä suojaa tilinsä tällä tavoin.

Lue lisää: Gmailiin on tehokas suojakeino – alle yksi kymmenestä käyttää

Rajattoman tuntuista suosiota nauttivat hittipeli Fortniten julkaisija Epic on keksinyt erinomaisen keinon parantaa käyttäjiensä tietoturvaa, kertoo Epic verkkosivuillaan. Nyt jokainen Epic-tilinsä kaksivaiheisella tunnistautumisella suojaava käyttäjä saa ilmaiseksi Boogie Down -emoten eli voitontanssin.

Kaksisuuntainen tunnistautuminen otetaan käyttöön kirjautumalla Epic-tilille, valitsemalla ”password & security” > ”two-factor authentication” > ”anable authenticator app” tai ”enable email authentication”.

Jälkimmäisellä tehdään valinta sen suhteen, tuleeko kirjautumiskoodi sähköpostiin vai tunnistautumissovelluksiin. Tällaisia ovat esimerkiksi Google Authenticator, LastPass Authenticator, Microsoft Authenticator ja Authy.

Fortniten pelaaminen on ilmaista, ja Epic hankkii tulovirtansa pelinsisäisillä ostoksilla. Pelaajat maksavat paitsi tehtäviä avaavista ”kausikorteista”, myös asusteista ja tansseista. Jälkimmäiset toimivat merkittävinä statussymboleina Fortniten maailmassa.

Jatkossa Boogie Down -tanssista voikin siis tunnistaa tietoturvan suhteen valistuneet pelaajat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?