Tietoturva

FBI varoittaa rikollisten iskusta: Pankkiautomaatteja aiotaan pian tyhjentää ympäri maailman

Julkaistu:

Pankkiryöstöt
Pankkiautomaatit eri puolella maailmaa uhkaavat joutua osaksi rikollisjengin laajaa operaatiota.
Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI varoittaa pankkeja uhkaavasta kyberoperaatiosta, jossa tavoitteena on nostaa pankkiautomaateista globaalisti miljoonia dollareita vain muutamassa tunnissa.

Perjantaisen varoituksen näki tunnustettu tietoturva-asiantuntija Brian Krebs ja hänen blogiaan siteeraa muun muassa Motherboard-lehti. Lähipäiville povatussa iskussa hyökättäisiin pankkiin tai toiseen maksukortteja myöntävään tahoon, ja varastetuilla tiedoilla luotaisiin vääriä maksukortteja nostojen tekemiseksi salamaoperaatiossa pankkiautomaateilla ympäri maailman.

Iskettävä taho ei ole tiedossa, mutta tyypillisesti ne ovat pienempiä toimijoita, joiden tietoturvassa on puutteita. Hyökkääjät myös purkavat nostoille asetettuja rajoituksia, jotta he saavat automaateista maksimaalisen saaliin.

Jos siis tällaiseen hyökkäykseen käytettäisiin vaikkapa suomalaisia pankkiautomaatteja, se ei automaattisesti tarkoita, että siitä koituisi suomalaisia uhreja. Uhrit ovat asiakkaina siinä murretussa kortteja myöntävässä tahossa, kuten pankissa, jonka kautta korttitiedot varastettiin väärien maksukorttien luomiseksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Enemmän suomalaisia koskettavat niin sanotut skimmaukset, jotka ovat olleet pankkiautomaattien tai vaikka bensapumppujen ongelmana vuosikaudet. Skimmaajat virittävät maksupäätteet niin, että päätteellä asioiva uhri tulee luovuttaneeksi korttitietonsa konnalle.

Lue lisää: Poliisi tutkii laajaa skimmaussarjaa – suomalaisten pankkikortteja käytetty Indonesiassa: ”Hyvin hankala puuttua”

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt