Tietoturva

Satoja Instagram-tilejä murrettu – uhrit suljettu ulos tehokkaasti

Julkaistu:

Tietomurto
Sadat Instagram-käyttäjät ovat huomanneet viime päivien aikana, etteivät he enää pääse tileilleen. Kaikki yhteystiedot kuvia ja nimiä myöten on muutettu.
Satoja Instagram-tilejä on murrettu viime päivien aikana, ja niiden käyttäjät on lukittu ulos tileiltään vaihtamalla muun muassa tilin salasana, kertoo Mashable-verkkolehti. Myös käyttäjien käyttäjänimet ja -kuvat on vaihdettu.

Hakkerit ovat tehneet perusteellista työtä estääkseen tilien saamisen takaisin, sillä myös tileihin liitetyt sähköpostiosoitteet, puhelinnumerot ja Facebook-tilit on muutettu.

Ei ole varmaa, miten murrot on tehty tai liittyvätkö ne edes toisiinsa, mutta hyökkäyksissä on Mashablen mukaan yhteisiä piirteitä. Tilien uusissa sähköpostiosoitteissa on .ru-pääte, joten hakkerit ovat mahdollisesti venäläisiä. Useiden tilien uudet käyttäjänimet ja -kuvat on otettu Disney-elokuvien hahmoilta.

Erikoista kyllä, hakkerit eivät ole julkaisseet tileillä uutta sisältöä, kuten mainontaa murrettujen tilien tuhansille seuraajille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Edes kaksivaiheinen tunnistautuminen ei ole estänyt hakkereita. Sen sijaan monet sitä käyttävät Instagram-käyttäjät kertovat saaneensa varoituksen murrosta vasta liian myöhään. Monet ovat valittaneet, että Instagramin menetelmä tilin saamiseksi takaisin ei käytännössä toimi.

Lue lisää: Instagram-tilejä kaapataan kierolla huijauksella – uusi turvakeino muuttaa pääsyä palveluun

Instagram on ilmoittanut blogissaan olevansa tietoinen ”joidenkin ihmisten vaikeuksista päästä Instagram-tileilleen”, ja tutkivansa tilannetta. Palvelu neuvoo uhreja etsimään sähköpostin, jossa kerrotaan sähköpostiosoitteen muutoksesta ja perumaan muutoksen sähköpostiviestissä olevasta linkistä.

Lisäksi Instagram ohjeistaa valitsemaan vaikeita ja pitkiä salasanoja ja kytkemään päälle kaksivaiheisen tunnistautumisen. Yhtiö kehottaa myös lopettamaan palvelun käytön muilla kuin palvelun omilla sovelluksilla, ja estämään epäilyttävien sovellusten pääsy tilille.

Instagram on julkaissut myös erilliset ohjeet tilin palauttamiseksi hakkeroinnin jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt