Tietoturva

Onko sinulla muistikortti? Kaksi kolmesta tekee tämän virheen

Julkaistu:

Muistikortit
Suuri määrä muistikortteja myydään eteenpäin edellisen omistajan tietoja sisältäen, uusi tutkimus paljastaa.
Muistikorttien sisältämien tietojen turvallisuudesta ei pidetä alkuunkaan riittävästi huolta, kertoo brittiläisen University of Hertfordshiren tutkimus. Comparitech.comin tilaamassa tutkimuksessa käytiin läpi 100 käytettynä ostettua muistikorttia. Niistä lähes kaksi kolmannesta sisälsi vanhojen omistajien tietoja.

– Kuten tutkimus osoittaa, usein ongelmana ei ole se, että ihmiset eivät pyyhkisi muistikorttiensa tietoja. Kyse on siitä, että he eivät tee sitä kunnolla, kiteyttää Comparitech.comin tietosuoja-asioita edistävä Paul Bischoff tiedotteessa.

Bischoff muistuttaa muitakin tallennusvälineitä koskettavasta vaarasta. Tavallinen tietojen poisto tarkoittaa vain, että tietokoneelle ei enää kerrota, mistä kohdasta muistia mikäkin tieto löytyy. Tiedot sinänsä ovat yhä paikoillaan, kunnes niiden päälle kirjoitetaan muuta tietoa. Siksi käytöstä poistettavat kortit tulisi paitsi tyhjentää, myös käsitellä niin, että niihin kirjoitetaan satunnaista dataa. Voit lukea aiheesta IS Digitodayn taannoisen sovellusvinkin:

Lue lisää: Sovellusvinkki: Yksi sovellus pyyhkii muistikortin varmasti

Muistikortit olivat peräisin esimerkiksi puhelimista, kameroista ja navigaattoreista. 36 korttia oli täysin käsittelemättömiä, eli omistajat laittoivat ne myyntiin tekemättä korteissa oleville tiedoille yhtään mitään. 29 korttia oli kaikesta päätellen formatoitu, mutta tiedot olivat palautettavissa helposti. 25 korttia oli asianmukaisesti käsitelty niin, ettei tietoja ollut mahdollista löytää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tietojen palauttamiseen käytettiin vapaasti saatavilla olevaa ohjelmistoa. Korteilta onnistuttiin keräämään muun muassa intiimejä valokuvia, pornoa, passien kopioita, yhteystietoja ja navigointitietoja. Uhka tietojen väärinkäyttöön on ilmeinen esimerkiksi identiteettirikoksissa tai vaikka paikkatietojen avulla tehdyissä asuntovarkauksissa. Vieläkin inhottavampi uhka voi syntyä korteilta löytyvien lasten valokuvien väärinkäytöstä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt