Tietoturva

Pian saadaan vastaus polttavaan kysymykseen: Miten turvallisia WhatsApp ja kumppanit oikeasti ovat?

Julkaistu:

Pikaviestimet
Kuinka turvallisia salatut pikaviestimet loppujen lopuksi ovat? The Washington Postin mukaan sovelluksissa on eroja.
Yhdysvalloissa kiinnitetään erityistä huomiota siihen, millaista tietoa eri pikaviestinsovelluksista on mahdollista kaivaa esiin. The Washington Post kertoo tutkinnan kohdistuvan neljään sovellukseen, jotka ovat Signal, WhatsApp, Dust ja Confide.

Presidentti Donald Trumpin vastaista Venäjä-tutkintaa johtavan erikoissyyttäjä Robert S. Muellerin tiimi perehtyy todistajien käyttämiin pikaviestinsovelluksiin.

Lehden mukaan näistä neljästä sovelluksesta visaisimmiksi voivat osoittautua Dust ja Confide, jotka molemmat vakuuttavat, että viestejä ei säilytetä laitteissa. Tosin Confiden kohdalla nousee kysymys, jääkö automaattisesti tuhotuista viesteistä jälkiä, joita voidaan kaivaa esiin.

Lue lisää: Suomalaisesta WhatsApp-vaihtoehdosta nousi tietoturvakohu – ”emme ehkä miettineet loppuun asti”

Signal ja WhatsApp voivat olla tutkijoille helpompia, mikäli tutkijoilla on suora pääsy todistajien puhelimiin. Vaikka sovellukset salaavat viestinnän päästä päähän, ei se sinänsä estä lukemasta viestejä suoraan laitteista käsin – jos laitteiden lukitus päästään avaamaan. Signaliin tosin voi aktivoida vielä sovelluksen oman lukon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pikaviestimissä on toki muitakin eroja kuin niiden tapa suojata viestintää. IS Digitoday katsasti hiljattain muutaman vaihtoehdon kuluttajan näkökulmasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt