Tietokoneesi voi olla vaarassa – nyt kannattaa tarkistaa, oletko saanut päivityksen - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Tietokoneesi voi olla vaarassa – nyt kannattaa tarkistaa, oletko saanut päivityksen

Useimmissa tietokoneissa olevaan Flash Player -ohjelmistoon julkaistiin korjauspäivitys. Murtautujat hyödyntävät jo haavoittuvuutta.

Flash Player -toisto-ohjelma on ollut tietoturvan murheenkryyni jo pitkään.

8.6.2018 11:34

Adobe on korjannut Flash Player -toisto-ohjelmistostaan kriittisen haavoittuvuuden, jota murtautujat ovat jo alkaneet hyödyntää. Asiasta kertoo muun muassa tietoturvasivusto Bleeping Computer.

Flash on verkossa paljon käytetty videon ja äänen esitystekniikka.

Maailmalta on löydetty Microsoft Office -tiedostoja, joihin on upotettu Flash-hyökkäyskoodia. Mikäli tällainen avataan päivittämättömällä tietokoneella, hyökkääjät pääsevät ajamaan laitteessa omaa ohjelmakoodiaan.

Voit tarkistaa oman tietokoneesi Flash Player -version Adoben testisivulla ja valitsemalla ”check now”. Niin Windows-, Mac-, Linux- kuin Chrome OS -käyttäjien tulisi tarkistaa tilanteensa.

Jos saat ilmoituksen ”Flash Player disabled”, verkkoselaimesi on poistanut tekniikan käytöstä käyttäjiä suojellakseen. Tällöin jokainen verkkosivu ei kuitenkaan näy oikein.

Jos versiosi on 30.0.0.113, olet turvassa. Muussa tapauksessa päivitä Flash heti joko sovelluksen oman päivitysmekanismin kautta tai lataamalla uusi versio Adoben sivuilta.

Jos olet Chrome-käyttäjä, selain päivittää Flashin automaattisesti, eikä sinun tarvitse tehdä itse mitään. Halutessasi voit tarkistaa Chromen sisäänrakennetun Flashin version kirjoittamalla osoitekenttään chrome://components/.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?