Kaappari vei suomalaisnaisen Instagram-tilin ja tuhosi 2000 kuvaa – Instagramia ei juuri kiinnostanut

Julkaistu:

Instagram
Tili saatiin lopulta palautettua, Helsingin Sanomat kertoo. Mutta tapaus herättää kysymyksiä yksityishenkilön mahdollisuuksista puolustaa itseään.
Suomalainen Instagram-käyttäjä Tiiu Puranen joutui viime viikolla erikoiseen tilanteeseen. Puranen kertoi blogissaan, että hänen Instagram-tilinsä päätyi tuntemattoman kaappaajan haltuun.

Kaappaaja väitti ostaneensa tilin WhatsApp-ryhmän kautta, mutta väitettä ei ole vahvistettu. Kaappaaja myös poisti tililtä kaikki Purasen 2000 kuvaa.

Kaappausta erikoisempaa on se, miten Instagram ja sen omistava Facebook näyttävät jättäneen Purasen täysin ilman apua. Hänen mukaansa Instagramin ainoa reaktio oli poistaa hänen uusi tilinsä, jota hän aikoi käyttää kaappaajan seuraamiseen.

– Tämä tuntuu niin henkilökohtaiselta ja lohduttomalta. Ihan sama minne suuntaan huutaa ja itkee, kukaan ei kuule, Puranen kirjoitti blogiinsa.

– Silti samalla Facebook ja Instagram ilmoittavat yksioikoisesti, että omaavat kaikki oikeudet kaikkeen kauttaan julkaistuun materiaaliin. Mutta ongelmatilanteessa heiltä ei saa mitään reaktiota mihinkään suuntaan – paitsi tietenkin kaapatun tilin omistajan uusien tilien eliminointiin?? Olen aivan sanaton. Ja niin saatanan vihainen, Puranen jatkoi.

Helsingin Sanomien mukaan Instagramin omistava Facebook puuttui lopulta tilanteeseen, kun asiaan puuttui yksittäistä käyttäjää suurempi taho. A-lehtien Lily-portaali, johon Puurasen blogi kuuluu, oli suoraan yhteydessä omien kontaktiensa kautta Facebookiin. Tiistaina kuvat olivat palautumassa tilille, ja Puranen on ottanut käyttöönsä kaksivaiheisen suojauksen vastaavan kaappauksen estämiseksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt