”Ei ole yhteensopiva...” – suosittu virustutka sittenkin Windows 10 -ongelmien takana

Julkaistu:

Windows 10
Avast korjasi Windows 10:n uusimman, laajan päivitysongelman, mutta näyttää vierittävän syytä Microsoftin niskaan.
Tietoturvayhtiö Avast on korjannut ongelman Windows 10:n uudesta suurpäivityksestä April 2018 Updatesta. Se jätti useita Avastia käyttäviä tietokoneita solmuun päivityksen jälkeen.

Avast kertoi asiasta tukipalstallaan, ja aiheesta uutisoi muun muassa BetaNews. Vain hetkeä aikaisemmin Avast oli vakuuttanut, ettei tietokoneen päivittymiseen liittyvällä ongelmalla vaikuta olevan mitään tekemistä heidän kanssaan. Viime viikolla yhtiö sanoi, ettei se "näe mitään merkkejä, että Avast aiheuttaisi tämän".

Ääni muuttui kellossa, kun Avastin tukipalstan moderaattori "Vlk" kirjoitti ratkaisusta viime viikolla.

– Yhteistyössä Microsoftin kanssa olemme tunnistaneet uusimmassa Windows 10 1803 -päivityksessä elementin, joka ei ole yhteensopiva Avast Behavior Shieldin kanssa aiheuttaen päivityksen epäonnistumisen joissakin tapauksissa (liittyen ajoitusongelmiin, nettiyhteysongelmiin ja niin edelleen), Vlk kirjoittaa.

Muotoilu antaa vaikutelman, että Avast katsoo Microsoftin olevan varsinainen syypää ongelmaan. Avastin mukaan ongelma näytti koskettavan vain pientä osaa käyttäjistä. Lisäksi yhtiö sanoo tietävänsä, että kyseessä ei ollut nimenomaan Avastia koskeva ongelma, vaan sama vika ilmenee joidenkin muidenkin ohjelmistojen kanssa.

– Olemme onneksi löytäneet keinon estää ongelman, ja puskemme nyt automaattisesti kaikille asiakkaille päivitystä, joka pitää huolen, ettei ongelma pääse ilmenemään.

Microsoft ennätti tilapäisesti estää April 2018 Updaten jakelun Avastia käyttäviin koneisiin. Avastin korjauksen myötä päivityksen jakelu on kuitenkin saanut jatkua tohinalla.

Korjauksesta kertomisen lisäksi Vlk julkaisi viestissään seikkaperäiset ja tekniset ohjeet niille, joiden tietokone on jo vioittunut päivityspulman takia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt