Tietoturva

Hollanti seuraa Trumpin jalanjälkiä – häätää venäläisturvan

Julkaistu:

Vakoilupelot
Yhdysvallat ei ole ainoa, joka ei luota venäläiseen tietoturvayhtiöön.
Alankomaiden hallitus ilmoitti maanantaina lopettavansa venäläisen tietoturvayhtiö Kaspersky Labin tuotteiden käyttämisen. Asiasta uutisoi muun muassa Cnet.

Valtio pelkää Kasperskylla olevan siteitä Kremliin, ja että venäläisohjelmistot synnyttävät uhkan kansalliselle turvallisuudelle. Hallitus kehottaa arkaluonteista tietoa käsitteleviä hollantilaisyrityksiä toimimaan samoin.

Alun perin Kasperskysta luopui Yhdysvallat, joka viime joulukuussa kielsi yhtiön läpi maan hallinnon. Silloinkin syynä olivat huolet venäläisvakoilusta.

Alankomaat sanoo, ettei sillä ole todisteita Kasperskyn tuotteiden väärinkäytöstä, mutta Venäjällä on sen mukaan aktiivinen ja hyökkäävä kyberohjelma Alankomaita vastaan. Kasperskysta luovutaan ennaltaehkäisevästi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaspersky kiistää epäilyt yhteistyöstä Venäjän hallituksen kanssa, kuten se on tehnyt monta kertaa aikaisemminkin. Se toisti kantansa, jonka mukaan yhtiö on joutunut keskelle geopoliittista kinastelua. Yhtiö on pettynyt Alankomaiden päätökseen.

Yhdysvalloissa ovat Kasperskyn ohella joutuneet tulilinjalle myös kiinalaiset laitevalmistajat Huawei ja ZTE, joiden tuotteiden pelätään mahdollistavan vakoilemisen Kiinan valtiolle. Tosin ZTE:n tapauksessa presidentti Donald Trump käänsi yllättäen takkia, koska yhtiölle asetetut sanktiot uhkasivat liian montaa työpaikkaa.