Valitse tarkkaan virustorjunta Windows 10:ssä: Ilmainen ja helpoin vaihtoehto hidastaa konetta eniten

Microsoftin oma Windows Defender jäi jumbosijalle Windows 10 -tietoturvaohjelmien nopeusvertailussa.

14.5.2018 11:03

Microsoftin oma Windows Defender oli pahin tehosyöppö Windows 10 -koneiden tietoturvaohjelmien vertailussa (pdf) , jonka suoritti ohjelmistotestaukseen erikoistunut itävaltalainen AV-comparatives-järjestö. Suomalainen F-Secure oli 18 tietoturvaohjelman vertailussa keskikastia.

Järjestö testasi tietoturvaohjelmia sekä PC Mark -vertailuohjelmistolla että omalla AV-C-testillään. PC Mark- testissä Windows 10 -käyttöjärjestelmän mukana tuleva Windows Defender 4.14 oli parempi kuin esimerkiksi Symantec Norton Security 22.14, mutta sijoittui silti testissä lähelle loppupäätä.

AV-C-testissä Windows Defender oli vertailun heikoin ja hidasti tietokonetta huomattavasti varsinkin tiedostoja kopioitaessa ja ohjelmia asennettaessa. Microsoftin tietoturvaohjelma hidasti toimintaa jonkun verran myös tiedostoja ladattaessa.

PC Mark -vertailuohjelmistolla testattaessa F-Secure SAFE 17.204 oli vertailun toiseksi paras Avast Free Antivirus 18.3 -tietoturvaohjelman jälkeen. AV-C-testissä F-Secure suoriutui kuitenkin hieman huonommin. F-Securen tietoturvaohjelma toimi hyvin nopeasti esimerkiksi tiedostojen kopioinnin aikana, mutta oli keskiluokkaa sovelluksien asentamisessa ja poistamisessa. Se jäi kärjestä myös tiedostojen latauksessa.

PC-Mark- ja AV-C-testien yhteispisteiden perusteella vertailun kärkeen sijoittuvat K7 Total Security 15.1-, ESET Internet Security 11.1- sekä Avast- ja AVG-tietoturvaohjelmat. Hitaimpien joukossa olivat Windows Defenderin lisäksi Trend Micro Internet Security 12.0- ja Quick Heal Total Security 17.0 -tietoturvaohjelmat.

AV-Comparatives -järjestön testi koskee kuitenkin vain tietoturvaohjelmien vaikutusta koneen suorituskykyyn. Järjestö korostaa, että tämä testi ei koske sitä, miten hyviä ne ovat koneiden tietoturvan kannalta. Microsoftin Windows Defender on tosin aiemmin pärjännyt heikosti myös tietosuojausta mittaavassa testeissä.

Testi tehtiin asentamalla ohjelmat Lenovon G50 -tietokoneeseen, jossa oli Intel i3-prosessori ja 4 gigatavua ram-muistia. Käyttöjärjestelmänä oli Windows 10 Fall Creators -päivityksellä, jota käytettiin oletusasetuksilla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?