Tietoturva

Moni Gmail-käyttäjä yllättyi: Ikävä löytö lähtevien postien kansiossa

Julkaistu:

Gmail
Useat Gmail-käyttäjät auttoivat tahtomattaan roskapostikampanjaa sunnuntaina.
Googlen Gmail-sähköpostipalvelussa on ongelma, muun muassa Mashable kertoo. Eri käyttäjät ovat löytäneet lähetettyjen viestiensä kansiosta selviä roskaposteja, joissa mainostetaan muun muassa lainapalveluita ja painonhallintaa.

Edes salasanan vaihtaminen ei auttanut estämään roskapostin lähettämistä. Jotkut käyttäjät joutuivat mukaan kampanjaan, vaikka heidän tilinsä oli suojattu kaksivaiheisella tunnistuksella. Selitys piilee siinä, että sähköpostitilejä ei itse asiassa murrettu ensinkään.

– Tässä käytettiin väärennettyjä sähköpostien otsikkotietoja, jotka antoivat sen vaikutelman, että käyttäjät saivat sähköposteja itseltään, mikä myös johti näiden viestien näkymiseen virheellisesti Lähetetyt-kansiossa. Olemme tunnistaneet ja luokitelleet kaikki rikkovat sähköpostit roskaksi, eikä meillä ole syytä uskoa, että mitään tilejä olisi murrettu, Google kertoi Mashablen mukaan.

Googlen mukaan ongelma koski pientä osaa käyttäjistä. Tosin pienikin määrä Gmailin kokoisessa palvelussa voi tarkoittaa erittäin suurta joukkoa ihmisiä. Gmaililla on arviolta yli miljardi käyttäjää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Käyttäjät alkoivat jo hermostua.

– Tilini on täysin turvallinen kaksivaiheisella tunnistuksella, ja [...] viestejä lähetään yhä. Korjatkaa romunne Google, penäsi eräs uhri – tosin käyttämällä hieman raflaavampaa ilmaisua kuin romu.

Kaksivaiheinen tunnistus tarkoittaa perinteisen salasanan vahvistamista ylimääräisellä tunnistuksella, kuten varmistusviestillä matkapuhelimeen. Tämä tekee tilien murtamisesta vaikeampaa, mutta ei suinkaan mahdotonta. Mutta tässä tapauksessa tilejä ei siis murrettu.

Gmailia on tuoreeltaan käytetty myös toisessa huijauskampanjassa, jossa käyttäjiä on yritetty juksata maksamaan huijareiden Netflix-katselu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt