Tietoturva

Hakkeri iski näkyvästi Verkkokauppa.comin etusivulle

Julkaistu: , Päivitetty:

Hakkerit
Hakkeri jätti puumerkkinsä Verkkokauppa.comin sivuille viikonlopun aikana.
Hakkerit ovat iskeneet Verkkokauppa.comin verkkosivuille viikonloppuna. Hakkeri-isku kohdistui sivulla olleeseen Extra-tarjouslehteen, ei itse verkkokauppatoimintoihin.

Verkkokauppa.comin mukaan sen enempää liikkeen kuin asiakkaiden tietoturva ei ole vaarantunut.

Asiasta kirjoitti ensimmäisenä Iltalehti.

Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Panu Porkka kertoo Ilta-Sanomat Digitodaylle, että tietomurron kohde ei ole yrityksen oma palvelu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kyseessä on ulkopuolisen tahon Taiqa Digitalin palvelu. 24Mags-palvelu on suomalaisen Taiqa Digital Oy:n kehittämä ja markkinoima pilvipohjainen näköislehtien julkaisutyökalu. 24Mags vastaa Extra-tarjouslehden julkaisusta nettikaupassamme, Porkka kertoo.

Murtautuja levitti sivuilla poliittista viestiä. Verkkokauppa.com sai tiedon asiasta sunnuntaina aamuyöllä hieman ennen kello neljää, ja lehti poistettiin 10 minuuttia myöhemmin. Näköislehti julkaistiin uudelleen sunnuntai-iltapäivällä kello 15.19.

Porkan mukaan Verkkokauppa.com ei ole tehnyt asiasta rikosilmoitusta.

– Tietomurto tapahtui palveluntoimittajamme sivulle, ja tästä syystä emme ole tehneet asiasta rikosilmoitusta. Asiakastiedot eivät ole missään vaiheessa olleet vaarassa, toimitusjohtaja perustelee.

Porkka korostaa tietoturvan tärkeyttä Verkkokauppa.comille.

– Kehitämme toimintaamme sen ympärillä jatkuvasti. Lisäksi harjoittelemme säännöllisesti toimintaa tietoturvatapauksissa ja viime viikolla simuloimme edellisen kerran hakkerointitilannetta. Tulemme keskustelemaan yhteistyökumppanimme kanssa tapahtuneesta ja ennaltaehkäisemään omalta osaltamme, että vastaavanlaisilta tapahtumilta vältyttäisiin, johtaja sanoo.

Korjaus kello 16:32: Verkkokauppa.comin toimitusjohtajan nimi korjattu Panu Porkaksi.