Tietoturva

Hakkeri iski näkyvästi Verkkokauppa.comin etusivulle

Julkaistu: , Päivitetty:

Hakkerit
Hakkeri jätti puumerkkinsä Verkkokauppa.comin sivuille viikonlopun aikana.
Hakkerit ovat iskeneet Verkkokauppa.comin verkkosivuille viikonloppuna. Hakkeri-isku kohdistui sivulla olleeseen Extra-tarjouslehteen, ei itse verkkokauppatoimintoihin.

Verkkokauppa.comin mukaan sen enempää liikkeen kuin asiakkaiden tietoturva ei ole vaarantunut.

Asiasta kirjoitti ensimmäisenä Iltalehti.

Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Panu Porkka kertoo Ilta-Sanomat Digitodaylle, että tietomurron kohde ei ole yrityksen oma palvelu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kyseessä on ulkopuolisen tahon Taiqa Digitalin palvelu. 24Mags-palvelu on suomalaisen Taiqa Digital Oy:n kehittämä ja markkinoima pilvipohjainen näköislehtien julkaisutyökalu. 24Mags vastaa Extra-tarjouslehden julkaisusta nettikaupassamme, Porkka kertoo.

Murtautuja levitti sivuilla poliittista viestiä. Verkkokauppa.com sai tiedon asiasta sunnuntaina aamuyöllä hieman ennen kello neljää, ja lehti poistettiin 10 minuuttia myöhemmin. Näköislehti julkaistiin uudelleen sunnuntai-iltapäivällä kello 15.19.

Porkan mukaan Verkkokauppa.com ei ole tehnyt asiasta rikosilmoitusta.

– Tietomurto tapahtui palveluntoimittajamme sivulle, ja tästä syystä emme ole tehneet asiasta rikosilmoitusta. Asiakastiedot eivät ole missään vaiheessa olleet vaarassa, toimitusjohtaja perustelee.

Porkka korostaa tietoturvan tärkeyttä Verkkokauppa.comille.

– Kehitämme toimintaamme sen ympärillä jatkuvasti. Lisäksi harjoittelemme säännöllisesti toimintaa tietoturvatapauksissa ja viime viikolla simuloimme edellisen kerran hakkerointitilannetta. Tulemme keskustelemaan yhteistyökumppanimme kanssa tapahtuneesta ja ennaltaehkäisemään omalta osaltamme, että vastaavanlaisilta tapahtumilta vältyttäisiin, johtaja sanoo.

Korjaus kello 16:32: Verkkokauppa.comin toimitusjohtajan nimi korjattu Panu Porkaksi.
Tuoreimmat
 1. Juuri nyt
 2. Ehdokkaat joutuivat koville Ressun lukion vaalipaneelissa
  Politiikka
 3. Åmselen kolmoismurhaaja Valjakkala taas epäiltynä rikoksista – poliisi vaati vangittavaksi, oikeus hylkäsi vaatimuksen
  Kotimaa
 4. Kauhua kylvänyt SM-liigan pahamaineinen jäähykuningas on yllättänyt lähes kaikki – ”En halua tapella enää koskaan”
  SM-liiga
 5. Suomalainen Hans, 54, löysi rinnalleen filippiiniläisen Sandran, 31: ”Kun täytin 50, ajattelin, että olen lopun elämääni sinkku”
  Seksi & Parisuhde
 6. Jarkko löysi kirpputorilta aarteen pilkkahintaan – asiantuntija täräyttää tiskiin todellisen hinnan
  Asuminen
 7. Matti Nykänen ei saa tavata lapsenlapsiaan – asiantuntija kertoo näkemyksensä surullisen yleiseen ilmiöön: ”Isovanhempi ei ole perheessä ykkönen”
  Viihde
 8. Kanerva: painostus hävittäjähankinnoissa vähintään yhtä kovaa kuin 1990-luvulla – ”Olen kuullut värikkäitä puheenvuoroja”
  Politiikka
 9. Tunti sitten
 10. Remonttien kotimyynti kuriin, vaatii Kuluttajaliitto – ”Arkiongelma, joka voi viedä vararikkoon”
  Oma raha
 11. Suomen junailema huippukokous kuivumassa kasaan – Ulkoministeriö: ”Kutsuja kannattaa lähettää sitten, kun niihin vastataan myönteisesti”
  Politiikka
 12. Äkillisesti leikkaukseen joutuneen Mari Ederin suunnitelmista tihkui tietoa – kilpailee maastohiihdon SM-kisoissa jo ensi viikolla
  Maastohiihto
 13. Näytä lisää