Tietoturva

Venäjä esti suositun Telegramin – salattu viestintä loppui

Julkaistu:

Yksityisyys
Telegram lakkaa toimimasta Venäjällä tämän päivän aikana.
Venäjän telehallintoviranomainen Roskomnadzor on ilmoittanut antaneensa maan teleoperaattoreille käskyn estää suojatun Telegram-pikaviestipalvelun tietoliikenne, kertoo Reuters.

Estot astuvat voimaan tämän päivän kuluessa.

Venäjä alkoi estää palvelua, kun Telegram kieltäytyi antamasta Venäjän viranomaisille salausavaimia, joilla palvelussa kulkevaa viestiliikennettä voisi lukea.

Telegramin perustaja Pavel Durov kieltäytyi viranomaisten käskystä vedoten siihen, että vaatimus ei ollut teknisesti toteutettavissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Palvelun viestit on suojattu vahvalla päästä päähän -salauksella, eikä viestintää ole mahdollista lukea matkan varrella salakuuntelemalla.

Telegramilla on yli 200 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti. Vahvan salauksen vuoksi sitä ovat käyttäneet yksityisyydestään kiinnostuneiden ihmisten ohella toisinajattelijat sekä terroristit.

Telegramin perustaja Durov on myös Venäjän johtavan sosiaalisen median VKontakten isä. Hänet syrjäytettiin palvelun johdosta vuonna 2014, jolloin se päätyi Kremlille myötämielisten tahojen alaisuuteen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt