Jättimurto: 130 000 suomalaisen salasanat paljastuivat - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Jättimurto: 130 000 suomalaisen salasanat paljastuivat

Julkaistu: 6.4.2018 13:52

Käyttäjätunnuksia ja salasanoja säilytettiin salaamattomina suomalaisessa verkkopalvelussa.

Helsingin Uusyrityskeskuksen ylläpitämään Liiketoimintasuunnitelma.com -verkkopalveluun on tehty tietomurto, jossa noin 130 000 käyttäjän käyttäjätunnukset ja salasanat ovat vuotaneet julki, kertoo Viestintävirasto.

Salasanat ovat olleet palvelussa salaamattomina, joten ne ovat paljastuneet. Jos käyttäjät ovat rekisteröityneet samoilla tunnuksilla ja salasanoilla myös muihin verkkopalveluihin, myös ne ovat nyt vaarantuneet. Viestintävirasto kehottaa Liiketoimintasuunnitelma.com -palvelun käyttäjiä muuttamaan salasanat muissa palveluissa, joissa he ovat käyttäneet samoja salasanoja. Liiketoimintasuunnitelma.com -verkkopalvelu on suljettu toistaiseksi.

Myös muita luottamuksellisia tietoja on voinut vuotaa murtajille. Palvelu on tarkoitettu liiketoimintasuunnitelmien tekemiseen, joten myös niiden yksityiskohtia on voinut vuotaa.

Viestintäviraston mukaan ei ole tiedossa, että murtajien saamat tiedot olisivat vapaasti kenen tahansa luettavissa verkossa, mutta tietoja on silti voitu levittää.

Helsingin Uusyrityskeskus on kertonut murrosta verkkopalvelun käyttäjille myös sähköpostilla. Viestin mukaan Viestintävirasto havaitsi murron 3. huhtikuuta. Viestissä ei kuitenkaan kerrota, milloin murto on mahdollisesti tehty ja kuinka kauan tiedot ovat olleet vaarassa.

Uusyrityskeskuksen mukaan murrosta on tehty rikosilmoitus, ja poliisi tutkii tapausta törkeänä petoksena. Tällä hetkellä ei ole tarkkaa tietoa siitä, kuinka montaa henkilöä ja mitä tietoja tietomurto koskee.

Ilta-Sanomat on koettanut saada lisätietoja Helsingin Uusyrityskeskuksesta, mutta sieltä ei ole vielä kommentoitu asiaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?