Tietoturva

Testi paljasti: Näin Facebook urkkii seuraavaksi puhelimen sovellukset

Julkaistu:

Facebook
Facebookin uusi turvasovellus ilmestyi kummallisella hetkellä. TechCrunchin mukaan kyseessä oli kokeilu.
Facebook yllätti uudella sovelluksella, joka lukitsee käyttäjän haluamia muita sovelluksia Android-puhelimessa pin-koodin, kuviolukon tai sormenjäljen taakse. Ilmaisen sovelluksen nimi on Bolt App Lock ja sen on tehnyt Facebookin omistama Onavo.

Sovellus piipahti vain hetken Google Playssa. Facebook kertoi TechCrunchille, että kyseessä oli pieni ja lyhyt kokeilu. Bolt App Lock ilmestyi silti erikoiseen aikaan. Onavon toinen sovellus, Onavo Protect -VPN Security, nousi äskettäin otsikoihin kaikista vääristä syistä. Sovelluksen havaittiin muun muassa välittävän tiedot puhelimen käytöstä Facebookille.

Myös Bolt App Lockilla on muita motiiveja kuin käyttäjän suojelu ja tämä tuotiin esille sovelluksen kuvauksessa Play-kaupassa. Sovellus kerää tietoja mobiililaitteesta ja siihen asennetuista sovelluksista muun muassa, jotta Facebook pääsee näkemään, mitä sovelluksia ihmiset puhelimissaan käyttävät. Kyseessä on siis tapa kartoittaa Facebookin kilpailijoita.

TechCrunch pohtiikin, että sovellus saattaa olla tarkoitettu uudeksi reitiksi Facebookille tietojen keräämiseen sillä välin, kun vpn-sovelluksesta vielä kohistaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Onavon ja muiden vastaavien lukkosovellusten tarpeellisuus on hieman kyseenalainen. Android-puhelimessa on sisäänrakennettuna toimintoja, jotka tekevät vaikkapa puhelimen lainaamisesta kaverille suhteellisen turvallista.

Jos taas puhelin varastetaan, siinä on mitä todennäköisimmin joku näyttölukko käytössä. Käyttäjä voi myös paikallistaa, lukita ja tarvittaessa pyyhkiä puhelimensa kaikista tiedoista etänä käyttämällä Googlen Paikanna puhelin -toimintoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt