Tietoturva

Mitä Facebook-tililläsi touhutaan? Näin poistat epäilyttävät sovellukset

Julkaistu:

Facebook
Facebookiin asennettujen sovellusten tarkistaminen ja poistaminen käy nopeasti.
Facebookiin voi ajan saatossa kertyä jos jonkinlaisia sovelluksia. Niitä voi saada esimerkiksi erilaisten hupimielessä tehtyjen nettitestien kylkiäisinä. Osa niistä saattaa päästä turhaan seuraamaan Facebook-tiliäsi. Kaikkein vahingollisimmat taas saattavat jakaa roskapostia nimissäsi.

Toisaalta monet sovellukset ovat asiallisia ja hyödyllisiä, eikä niitä ole tarpeen poistaa.

Näet oman sovelluskavalkadisi menemällä Facebookin asetuksiin. Aloita painamalla Facebookin työpöytäversiossa oikean yläkulman pientä alaspäin osoittavaa nuolta. Valitse Asetukset ja sitten ruudun vasemmalta puolelta Sovellukset.

Facebookin Android-sovelluksessa näet sovellukset painamalla kolmea vaakaviivaa ja valitsemalla Käyttäjätilin asetukset > Sovellukset > Kirjauduttu sisään Facebookin kautta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

IPhonessa pitää kolmen vaakaviivan jälkeen valita Asetukset > Käyttäjätilin asetukset > Asetukset > Kirjauduttu sisään Facebookin kautta.

Sovellusten oikeuksia voi tarkastella ja muuttaa klikkaamalla tai napauttamalla niitä. Niillä saattaa esimerkiksi olla oikeus ilmoitusten lähettämiseen, Facebookiin laittamiesi kuvien esikatseluun, kaveriesi näkemiseen tai nimissäsi julkaisemiseen.

Voit poistaa sovelluksia klikkaamalla tietokoneessa niiden vieressä olevaa X:ää. Androidissa ja iPhonessa paina poistettavan sovelluksen tai pelin nimeä, vieritä alaspäin, ja valitse Poista sovellus.

Viime aikojen epäilyttävistä Facebook-sovelluksista käy esimerkiksi kasvokuvia muokkaava FaceApp, jota on levitetty hittitestin mukana. Testin tekijät tulevat luovuttaneeksi paljon omia tietojaan mainontaan ja muuhun tarkoitukseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Muista, että haitallisten sovellusten ohella Facebookissa on muitakin akuutteja vaaroja, kuten tilausansahuijaukset.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt