Intel alkoi jakaa uusia korjauksia Spectre-haavoittuvuuteen Skylake-suorittimille - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Tietokoneiden vakavaan aukkoon uusi korjaus – mutta ei kaikille

Julkaistu: 8.2.2018 12:23

Intel alkoi jakaa uusia korjauksia Skylake-sarjan prosessoreihin.

Suoritinyhtiö Intel näyttää toipuvan nolosta vahingostaan, jossa se julkaisi viallisia korjauksia Spectre-haavoittuvuuteen.

Korjaukset aiheuttivat tietokoneiden arvaamattomia uudelleenkäynnistymisiä ja muita ongelmia. Seurauksena Intel kehotti kaksi viikkoa sitten kaikkia keskeyttämään päivitysten asennukset.

PCWorldin mukaan Intel on nyt alkanut jakaa laitevalmistajille uutta koodia, jonka pohjalta valmistajat voivat alkaa tarjota korjauksia taas asiakkailleen.

Kaikki eivät kuitenkaan voi niitä vielä saada. Toistaiseksi Intelin uusi korjaus koskettaa vain yleisimpiä Skylake-sarjan suorittimia. Yhtiön mukaan korjauksia julkaistaan muille suorittimille tulevina päivinä. Tarkkaa aikataulua esimerkiksi Haswell-, Broadwell- tai Kaby Lake -suorittimille ei annettu.

Jos et tiedä, mikä suoritin sinulla on, sen selvittämiseen on yksinkertainen kikka. Etsi käyttöjärjestelmästäsi laitetiedot esittävä näkymä. Windows 10:ssä paina vasemman alakulman aloitusnappia hiiren kakkospainikkeella, ja valitse Järjestelmä.

Suorittimen sukupolven kertoo sen nimessä oleva neljän numeron sarja ja erityisesti sen ensimmäinen numero. Esimerkiksi Intel Core i7-6700 tarkoittaa kuudennen sukupolven Skylake-suorittimia, 5700 tarkoittaa vanhempaa Broadwellia ja 4700 vielä vanhempaa Haswellia. Esimerkiksi 7700 puolestaan viittaa uuteen Kaby Lake -mallistoon.

PCWorldin mukaan kaikkien käyttäjien tulisi nyt tarkkailla, koska heidän omat pc-valmistajansa alkavat tarjota uutta korjausta. Se tulisi asentaa viipymättä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?