Käytätkö Gmailia tai muita Googlen palveluja? Tee tämä tarkistus mieluummin ennemmin kuin myöhemmin

Julkaistu:

Tietoturva
Google uusi palvelunsa tilien tietosuojatarkistuksen. Nyt mahdolliset uhat näkee yhdellä vilkaisulla.
Google on uusinut tietosuojatarkastuksensa, jolla Google-tilin omistajat voivat tarkistaa tilinsä turvallisuuden. Nyt työkalu osoittaa värikoodeilla, onko tilin asetuksissa jokin vikana.

Yleisin käyttötapa Google-tilille on Gmail-sähköposti. Tämän ohella Googlella on paljon muitakin verkkopalveluita, kuten Drive-pilvitallennus sekä Maps-karttapalvelu. Jos käytät näitä tai sinulla on Android-puhelin, sinulla on mitä todennäköisimmin Google-tili.

Tilisi turvallisuuden voit tarkistaa osoitteessa myaccount.google.com/security-checkup. Työkalun käyttö edellyttää sisäänkirjautumista Google-tilillä.

Tietosuojatarkistus näyttää useita eri kategoroita kuten laitteet sekä viimeisimmät tietoturvatapahtumat. Käyttäjä saa varoituksen esimerkiksi, jos epämääräiset sovellukset yrittävät kaivella tietoja Google-tililtä. Jokaiselle kategorialle annetaan vihreä, keltainen tai punainen arvosana riippuen siitä, onko siinä havaittu ongelmia.

Punainen tarkoittaa kiireellisesti korjattavaa ongelmaa ja keltainen pienempää. Näiden yhteydessä palvelu tarjoaa korjausehdotuksia. Vihreä tarkoittaa kaiken olevan kunnossa.

Google tarjoaa toimittajien ja poliitikkojen kaltaisille ryhmille lisäsuojausohjelman, jolloin omalle tilille kirjautuminen onnistuu ainoastaan erillistä usb- tai langatonta fyysistä avainta käyttäen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt