Windows sai hätäpäivityksen: Korjaa suoritinvalmistajan sotkua

Julkaistu:

Suoritinaukot
Microsoft julkaisi korjauksen tietokoneille, jotka ovat alkaneet kaatuilla Intelin äskettäisen korjauksen takia.
Microsoft julkaisi jo toisen normaalin päivitysaikataulunsa ulkopuolisen korjauksen Spectre- ja Meltdown-suoritinhaavoittuvuuksiin. Tällä kertaa tosin syynä on prosessorivalmistaja Intelin aiheuttaman sotkun siivoaminen.

Asiasta kertoo muun muassa The Verge. Suoritinyhtiö Intel kehotti kaikkia viime viikolla lopettamaan yhden korjauksensa asentaminen, koska se on aiheuttanut tietokoneiden kaatumisia ja voi jopa johtaa tietojen menetykseen tai tietojen korruptoitumiseen. Yhtiö ei kuitenkaan antanut tavallisille tietokoneen käyttäjille minkäänlaisia ohjeita, miten hoitaa asia.

Microsoft julkaisi viikonloppuna hätäpaikkauksen, joka poistaa Intelin ongelmallisen paikkauksen Windows 7 SP1-, Windows 8.1- ja Windows 10 -tietokoneista.

Uusi korjaus on toistaiseksi ladattavissa vain käsipelillä ja kannattanee asentaa vain tietokoneisiin, joissa ongelmia esiintyy. Se ei siis ole saatavilla automaattisesti Windows Update -palvelun kautta.

Microsoft sanoo tukiartikkelissaan vahvistaneensa omissa testeissään, että korjaus todella estää nähdyt ongelmat.

Hätäpaikkaus jättää tietokoneet alttiiksi potentiaalisille hyökkäyksille. Sellaisista ei kuitenkaan toistaiseksi ole ollut mitään merkkejä.

Intel on aikeissa korjata ongelman uudestaan päivityksellä, joka sulkee haavoittuvuuden rampauttamatta tietokoneita. Korjauksen tarkasta aikataulusta ei ole kuitenkaan tietoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt