Tietoturva

Uusia pankkihuijauksia liikkeellä – viestissä on vihje sen alkuperästä

Julkaistu:

Verkkopankkihuijaukset
Aktian ja Nordean nimissä lähetetään uusia huijausviestejä.
Suomalaisille on lähetetty viime päivien sisällä jälleen uusia verkkopankkihuijauksia. Sähköposteilla kalastellaan ainakin Aktian ja Nordean käyttäjiä.

Itse sähköpostit ovat hyvin pelkistettyjä ja ilman graafisia elementtejä toteutettuja. Niiden teksti on seuraava:

”Verkkopankissa järjestelmäpäivitysten vuoksi verkkopalvelujen käyttäjien on hyväksyttävä järjestelmäpäivitys kirjautumalla verkkopankkiin alla olevasta linkistä.

Kirjaudu

Asiakkaana teidän vastuulla on varmistaa, että käyttämäsi verkkopalvelut ovat vaatimusten muikaisesti päivitetty.

Nordea suojaa aina tiedot pankkisalaisuutta ja tietosuojaa koskevien lakien, määräysten ja vaatimusten mukaisesti.

Asiakaspalvelumme ottaa teihin yhteyttä seuraavan 24 - 72 tunnin aikana.

Terveisin

Nordea

Asiakaspalvelu”

Viestit näyttävät tulevan sähköpostiosoitteesta asiakaspalvel@aktia.fi tai asiakaspalvelu@nordea.fi.

Linkin klikkaaminen vie huijaussivulle, joka on perustettu brittiläisen siivoustarvikkeita myyvän yrityksen verkkosivujen alle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vastaavanlaisia viritelmiä on nähty aiemminkin. Niissä verkkorikolliset perustavat huijaussivun hyvämaineiselle verkkosivustolle, jolloin selainohjelmien turvasuodattimet eivät anna varoituksia kovin helposti. Tämä saatetaan tehdä esimerkiksi tietomurrolla.

Aktia-huijauksessa on vihje, joka saattaa kertoa jotain huijauksen alkuperästä. Siinä missä muut huijausviestit linkkaavat suoraan huijaussivulle, yhdessä versiossa linkin takana olevan verkkosivun osoitetta on yritetty naamioida ujuttamalla se osaksi Googlen nettihakuosoitetta.

Linkki vie samalle huijaussivulle, mutta linkki on toteutettu Googlen Romanian-verkkosivujen kautta. Tämä saattaa antaa vinkin siitä, missä huijaus on sorvattu kasaan.

Pankkien verkkosivuille tulisi siirtyä aina mieluiten suoraan, ei linkkejä klikkailemalla. Jos epäilet luovuttaneesi maksutietojasi petolliselle sivustolle, ole heti yhteydessä pankkiisi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt