Tietoturva

Päivitykset sammuttelivat tietokoneita – Intel jatkoi sekoilua ohjeistuksellaan

Julkaistu:

Haavoittuvuudet
Intel sanoo, ettei kenenkään pitäisi asentaa sen korjauksia kahteen suoritinhaavoittuvuuteen. Monelle uusi ja epäselvä ohjeistus tulee liian myöhään.
Suoritinyhtiö Intel on korjannut kiireellä Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuuksia sen jälkeen, kun ne paljastuivat suurelle yleisölle. Mitä ilmeisimmin jopa liian kiireesti.

Yhtiö kertoo saaneensa selville, mistä joidenkin käyttäjien ilmoittamat tietokoneiden yllättävät uudelleenkäynnistymiset päivitysten jälkeen johtuvat. Tämän myötä Intel kehottaa kaikkia tietokonevalmistajia, pilvipalveluntarjoajia, ohjelmistoyhtiöitä ja loppukäyttäjiä lopettamaan päivitysten asentamisen.

– [Päivitykset] voivat aiheuttaa odotettua enemmän uudelleenkäynnistyksiä ja muuta arvaamatonta käytöstä järjestelmässä, Intelin Data Center Groupin johtaja Navin Shenoy kirjoittaa.

Intel ei kuitenkaan kerro, miten tavallisen käyttäjän tulisi menetellä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Cnet-uutispalvelun mukaan tavallisille käyttäjille tämä tarkoittaa, että heidän ei tule asentaa käsipelillä Intelin korjauksia tietokoneiden ytimessä olevaan bios-ohjelmistoon. Windows-käyttäjien kannattaa myös jättää Windows Update -päivityspalvelu päälle, koska se oletuksena suojaa tietokonetta monilta muilta uhkilta.

Kyseessä on joka tapauksessa melkoinen kömmähdys Inteliltä tilanteessa, jossa on nimenomaan varoitettu etenkin Meltdownin olevan akuutti uhka.

Shenoy pyytää anteeksi uutta ohjeistusta. Hänen mukaansa ongelma on tunnistettu Broadwell- ja Haswell-prosessoreissa, ja Intel on pitkällä uuden korjauksen kehittämisessä. Varhaista versiota testataan jo.

Inteliä on jo ehditty arvostella rajusti suoritinaukoista ja sen tavoista korjata niitä. Yksi äänekkäimpiä arvostelijoita on ollut Linus Torvalds.

Tämän lisäksi on pelätty, että suoritinaukkojen korjaukset voivat hidastaa tietokoneita jopa silminnähden. Tästä on kuitenkin vielä liian varhaista tehdä lopullisia johtopäätöksiä.

Jos et tiedä oman tietokoneesi tilannetta, voit tarkistaa sen ilmaisen työkalun avulla. Se arvioi koneesi suojauksen sekä Meltdownin että Spectren osalta. Ohjelman on tehnyt luotettava pitkän linjan ohjelmoija Steve Gibson.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt