Varo huijaustekstaria – 89 euron kuukausimaksu uhkaa

HBO:n nimissä lähetetään huijausviestejä suoraan suomalaisten puhelimiin.

Huijaussivulla käytetään HBO:n logoa ja ohjelmasisältöjä. Pieni todellisesta maksusta kertova tekstinpätkä löytyy sivua alaspäin vierittämällä.

12.1.2018 13:15 | Päivitetty 12.1.2018 13:56

Suoratoistopalvelu HBO on otettu uuden tekstiviestitse levitettävän huijauksen vetonaulaksi. Videopalvelun nimissä on lähetetty tekstiviestejä, joissa luvataan HBO Nordicin vuoden kokeilujaksoa yhdellä eurolla.

Viestissä sanottiin "Kokeile HBO Nordic 365 päivää vain 1€! Tarjous voimassa vain 100 ensimmäiselle kävijälle". Mukana oli linkki verkkosivulle, joka IS Digitodayn vieraillessa näytti hyvin vakuuttavalta verrattuna HBO:n aitoon verkkosivuun.

Kyseessä on klassinen tilausansa. Vain sivua alaspäin selaamalla näkyvä pieni teksti paljastaa, että ilmaisen kokeilun sijaan käyttäjä sitoutuu kuukausimaksulliseen palveluun, jonka hinta on 89 euroa kuukaudessa. Huijauksessa myös kysellään uhrin henkilö- ja luottokorttitietoja.

Kyseinen väärä verkkosivu http://hbo-fi.com rekisteröitiin torstaina Panamaan, mutta huijaukseen liittyy muitakin verkkosivuja, jotka on rekisteröity Ruotsiin ja Floridaan. HBO:n Suomen-aito verkkosivu on muotoa https://fi.hbonordic.com.

Kaikki tällaiset tekstiviestit kannattaa poistaa puhelimesta, eikä niihin ei kannata vastata edes leikillään. Vastaavia huijauksia on tehty laajasti myös sähköpostitse muun muassa Netflixin, Finnkinon ja Prisman nimissä.

HBO Nordic kertoi asiasta ilmoittaneelle IS:n lukijalle selvittävänsä asiaa. Samalla palvelu muistutti, ettei se ikinä kysy asiakkailtaan arkaluontoisia tietoja, kuten luottokorttitietoja, sähköpostitse tai tekstiviestitse.

Juttua päivitetty kahdella viimeisellä kappaleella klo 13.56.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?