Hakkeri iski HBO:hon – paljastaa tylyjä lukuja kiristyksestä

Julkaistu:

Kiristys
Hakkerin oletetusti HBO:lle lähettämä kiristyskirje on karua luettavaa – ja mahdollisesti paljastaa, miksi nettikiristys on niin yleistä.
Tietoturvayhtiö F-Securen asiantuntija Sean Sullivan perkaa kirjettä, jonka HBO:ta aiemmin tänä vuonna kiristänyt hakkeri "Mr. Smith" tiettävästi yhtiölle lähetti. Kirjeessä väitettiin HBO:lta viedyn 1,5 teratavua tietoa ja sitä vaadittiin maksamaan lunnaita rankaisun uhalla.

Kirjeessä esitetään myös useita lukuja, jotka antavat mielenkiintoisen pilkahduksen internetissä rehottavan kiristysbisneksen taustoihin. Kiristäjä tunnustaa HBO:n olleen yksi vaikeimmista kohteistaan, ja sen murtamiseen uhrattiin kuusi kuukautta.

Vaivannäön ymmärtää, kun katsoo seuraavia kirjeessä mainittuja lukuja. Mr. Smith sanoo tiiminsä käyttävän jopa puoli miljoonaa dollaria vuodessa ostaakseen sellaisia ohjelmistohaavoittuvuuksia, joihin ei ole vielä paikkausta saatavilla. Mutta heidän vuosiansionsa ovat peräti 12–15 miljoonaa dollaria.

Kirjeen mukaan HBO oli ryhmän 17. kohde, ja kaiken kaikkiaan vain kolme kohdetta on kieltäytynyt maksamasta lunnaita.

– Niitä rangaistiin ankarasti, ja kaksi niistä romahti kokonaan, Mr. Smith kirjoittaa.

On mahdollista, että kirjeen väitteitä vääristeltiin todellisuutta pahemmiksi, jotta uhri suostuisi todennäköisemmin maksamaan.

Sullivan katsoi kirjeen antavan vihiä myös tekijöiden alkuperästä. Englanninkielisen kirjeen kielioppi viittasi eteläamerikkalaisiin, mahdollisesti argentiinalaisiin toimijoihin. Mutta tätä vastaan puhuu se, että Yhdysvallat ilmoitti äskettäin syyttävänsä HBO-iskusta iranilaista miestä.

On myös mahdollista, että kiristysjoukkio koostuu useasta eri kansallisuudesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt