Tietoturva

USA:n syyniin joutunut Kaspersky turvautuu poikkeukselliseen temppuun: ”Meillä ei ole mitään salattavaa”

Julkaistu:

Kaspersky Lab
Venäläinen tietoturvayhtiö Kaspersky Lab sanoo antavansa ulkopuolisten tahojen arvioida ohjelmakoodinsa.
Vakoiluskandaalin keskelle joutunut venäläinen tietoturvayhtiö Kaspersky Lab sanoo luovuttavansa nykyisten ja tulevien ohjelmistojensa lähdekoodin kolmansien osapuolien riippumattomaan tarkastukseen, kertoo Reuters.

Yhdysvallat on syyttänyt pitkään Kasperskyn ohjelmistoja käytetyn hyväksi Amerikkaa vastaan suuntautuneessa vakoilussa. Venäjän hallitukselle työskentelevien vakoojien sanotaan hyödyntäneen ohjelmistossa olevia haavoittuvuuksia.

Kaspersky on itse kommentoinut vakoilukohua siten, ettei sillä ole tietoa tapahtuneesta. Amerikkalaisväitteiden mukaan tietoturvayhtiö on osallistunut vakoiluun suoraan etsimällä tietokoneelta salaisia tiedostoja. Tietoturva-asiantuntijoiden mielipiteet jakautuvat vastakkaisten kantojen välillä.

Kaikkiaan Kaspersky Labin ohjelmistoja käytetään noin 400 000 tietokoneessa ympäri maailman.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yhtiön mukaan arviointi alkaa ensi vuoden alussa. Yhtiö ei nimennyt tahoja, jotka auditoivat ohjelmiston eli tutkivat sen turvallisuuden.

– Meillä ei ole mitään salattavaa. Näillä toimenpiteillä pystymme voittamaan meihin kohdistuvat epäluulot ja edistää tehtäväämme, joka on jokaisen tämän maailman asukkaan auttaminen kotimaasta riippumatta, sanoi Kaspersky Labin toimitusjohtaja Jevgeni Kasperski.

Ohjelmistojen koodi on tekniikkayhtiöiden tarkimmin varjeltuja bisnessalaisuuksia, ja sitä annetaan ulkopuolisten käsiin vain poikkeustapauksissa.

Kaspersky Labin ehdotus on herättänyt ristiriitaisia reaktioita Yhdysvalloissa. USA:n viestintäkomission neuvonantaja Rodney Joffe luonnehti sitä ”hyväksi, mutta riittämättömäksi ensiaskeleeksi”, demokaraattisenaattori Jeanne Shaheen puolestaan ”harhautusliikkeeksi”.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt