Tietoturva

Windows-käyttäjä: päivitä Flash Player välittömästi – Adobe korjasi kriittisen haavoittuvuuden

Julkaistu:

Adobe ohjeistaa Windows-käyttäjiä päivittämään Flash Player -ohjelmansa välittömästi.
Ohjelmistoyhtiö Adobe on julkaissut kriittisen päivityksen Flash Player -ohjelmaansa. Adobe suosittelee tekemään päivityksen heti Windows-järjestelmiä käyttäviin koneisiin. Päivitys koskee muitakin käyttöjärjestelmiä.

Uudessa päivityksessä Adobe on korjannut haavoittuvuuden, jota on käytetty kohdistetuissa hyökkäyksissä Windows-käyttöjärjestelmissä. Haavoittuvuus on mahdollistanut koneen etäkäytön ja komentojen suorittamisen.

Adoben mukaan hyökkääjä on voinut haavoittuvuutta hyödyntämällä ottaa käyttöjärjestelmän hallintaansa. Ongelman havaitsi venäläinen tietoturvayhtiö Kaspersky Lab. Yhtiö tiedotti asiasta 10. lokakuuta.

Brittiläisen verkkolehden The Independentin mukaan haavoittuvuutta on hyödyntänyt hyökkäyksissään ainakin BlackOasis-ryhmä. Haavoittuvuuden tunnistaneen Kaspersky Labin mukaan hyökkääjät ovat levittäneet haittakoodia Microsoft Office -dokumenttien välityksellä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Turvallisuuspäivitys koskee Windowsin, Macintoshin ja Linuxin ja Chrome OS:n käyttöjärjestelmiä.

Päivityksen voi tehdä Adoben Flash Player -latauskeskuksessa täällä. Käytössä olevan Flash Player -version voi tarkistaa täällä.

Haavoittuvuutta ei ole ilmeisesti hyväksikäytetty Linux-käyttöjärjestelmissä. Linuxia käyttävät voivat harkita päivitystarpeensa itse. Asiasta tiedotti Suomessa Viestintävirasto.

Flash Player on paitsi suosittu niin myös kritisoitu ohjelmisto. Adobe ilmoitti heinäkuun lopulla luopuvansa ohjelmiston jakamisesta ja kehittämisestä vuoden 2020 loppuun mennessä. Samassa yhteydessä yhtiö neuvoi sovelluskehittäjiä luopumaan ohjelmiston käytöstä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt